Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Situació actual

Consulta la situació actual de la sequera i les mesures aplicades d'obligat compliment

Actualment, ens trobem en aquest estat de sequera:

poster-emergencia.jpg

Sant Quirze del Vallès és un dels 202 municipis abastits per la conca Ter-Llobregat que ja ha entrat en estat d'emergència per sequeraL'escenari d'emergència és el més dur dels sis que té el pla de sequera. Malgrat això, a diferència de la resta d'escenaris, existeix una gradació entre emergència 1, 2 i 3.

L’estat d’emergència per sequera obliga a un consum domèstic màxim de 100 litres per habitant i dia a Sant Quirze del Vallès. Aquesta és la xifra de consum que no ha de superar cada persona a casa seva durant la fase d’emergència 1.

Aquestes són les restriccions d'aigua en els usos urbans en estat d'emergència 1:

 • Els volums totals d'aigua per a l'abastament de la població no poden superar els 200 litres per habitant i dia, incloent activitats econòmiques i comercials.
 • Està prohibit regar zones verdes i jardins públics i privats, excepte per la supervivència d'arbrat i jardins botànics públics si es fa amb aigües regenerades o amb aigües freàtiques.
 • Reducció del consum d'aigua en els usos recreatius (25% en usos assimilables a urbans i la supressió total del reg).
 • Resta prohibit l'ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic, excepte si serveixen de fauna autòctona o d'espècies en perill d'extinció.
 • Està prohibit l’ompliment total o parcial de tot tipus de piscines (públiques i privades) excepte en les entitats esportives i instal·lacions sanitàries o terapèutiques.
 • Prohibició total de netejar vehicles en domicilis particulars: només es pot fer en establiments comercials que tinguin sistemes de recirculació d'aigua.
 • Limitació del reg de clubs esportius federats a aigua freàtica o regenerada.
 • Es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ja siguin públics o particulars, excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d’aigua indispensable. Es pot utilitzar aigua regenerada o aigua freàtica.
 • Prohibició de pistes de gel, festes de l'escuma, jocs d'aigua o dutxes a la platja si s'utilitza aigua potable.
 • Es prohibeix la utilització d'aigua per a l'eliminació de pols i matèria en suspensió a l'aire.
 • Les administracions locals, a través dels seus plans d'emergència poden establir limitacions/prohibicions addicionals a l'ús de l'aigua en instal·lacions esportives, públiques/privades i en espais lúdics.

Podeu consultar el detall de les restriccions.

Recorda fer un bon ús de l'aigua aplicant aquests consells.