Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes i grans concentracions de persones

Portar la documentació a sobre, calçat que protegeixi bé, localitzar sortides d'emergència, acordar punt de trobada, no pujar-se a llocs perillosos; en cas d'incident acudir a membres de l'organització, mantenir la calma, no córrer, no empènyer, no tornar enrere.

En cas d'emergència truca al 112

Recorda-ho sempre: en una situació d'emergència, si necessites ajuda truca al 112.


Abans i durant la celebració de l'esdeveniment

Si tens previst anar a celebracions en llocs on es preveu que hi assisteixi molta gent, com ara espectacles culturals, esdeveniments esportius i musicals, festes populars o manifestacions, tingues en compte els consells d'autoprotecció següents:

  • Abans d'anar-hi fes atenció a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l'esdeveniment, així com les que apareguin als mitjans de comunicació.
  • És important que portis roba còmoda i adequada al lloc on vas. Tingues en compte també que el calçat et protegeixi bé els peus, ja que és la part del cos on es produeixen la majoria de les ferides.
  • Hidratat bé abans de sortir i porta aigua en ampolles de plàstic.
  • Tingues localitzades les sortides d'emergència o les vies d'evacuació i estigues alerta a les indicacions del personal de seguretat.
  • Si vas acompanyat o en grup, acordeu un punt de referència on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
  • Si vas amb infants, porta'ls a coll o de la mà. Estigues pendents de la gent gran i de les persones amb impediments.
  • Porta la documentació a sobre. En el cas dels infants, gent gran i persones amb discapacitats psíquics prepara una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte i fes que la portin en un lloc visible per si es perden. També poden portar la polsera identificativa de Protecció Civil.