Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rehabilitació del Casal d’avis i àvies Serra de Galliners i sala Muriel Casals

Adjudicatari: EIFFAGE ENERGIA SLU

Import: 944.276,24 € (IVA inclòs)

Descripció de les obres:

Les obres del Casal d’avis i àvies Serra de Galliners i sala Muriel Casals, es van iniciar el dilluns 5/02/2024. La reforma definirà dues activitats diferenciades a l’edifici i amb accessos independents. D’una banda el Casal d’Avis Serra de Galliners a la planta baixa, i de l’altra la sala d’actes Muriel Casals d’ús polivalent a la planta primera. L’actuació inclou la redistribució interior de la planta baixa per adaptar els espais a les necessitats del Casal, afavorint l’entrada de llum natural i renovar la sala d’actes i l’espai escènic de la planta primera.

Amb la voluntat d’ampliar l’aforament de la sala d’actes s’amplia l’edifici construint una escala d’emergència que permeti la correcta evacuació dels usuaris. També es millorarà l’eficiència energètica global de l’edifici mitjançant la substitució de la coberta i l’aïllament tèrmic de la façana i substitució de les fusteries exteriors. Un altre dels elements que serà objecte de millora és l’accessibilitat de l’equipament.

Tenint en compte la necessitat de seguir utilitzant l’equipament, l’obra s’ha programat sectoritzant les zones a actuar. Es començarà pels treballs en planta primera i la substitució de la coberta. Els treballs d’aquesta primera fase s’estima que s’allargaran fins al mes de setembre/octubre. Un cop acabades aquestes obres, es començarà l’obra de la planta baixa. La durada total de l’obra es preveu d’1 any.

A conseqüència de les obres, s’han hagut de reubicar les activitats programades al Casal pels diferents serveis de l’Ajuntament, excepte les dels  avis i àvies que en aquesta fase, poden seguir fent ús de la planta baixa i quan s’acabin les obres de la planta primera i coberta, podran fer les activitats en aquesta planta  i començarà l’obra a la planta baixa.

Finançament de l’actuació

El Reial Decret 737/2020, de 4 d’agost, regula el programa d’ajuts per actuacions de rehabilitació energètica en edificis existents i concessió directa a les comunitats autònomes.

Així mateix, la Resolució EMC/3126/2020, de 30 de novembre, publicada al DOGC núm. 8286 de 3 de desembre de 2020, va fer pública la convocatòria de l’any 2020 per a la concessió de subvencions pel programa d’ajuts per a actuacions de rehabilitació energètica en edificis existents (PREE) (ref. BDNS 536557).

Les obres de rehabilitació del Casal d’avis i àvies s’executen d’acord amb el projecte executiu aprovat, i l’abast de l’actuació inclou unes actuacions subvencionables, atès que impliquen una millora energètica de l’edifici. Per aquest motiu, es va poder optar a la convocatòria, que d’acord amb la resolució d’atorgament de subvencions, l’Institut Català d’Energia atorga una subvenció a l’ajuntament de Sant Quirze del Vallès per import de 129.157,91€.

Aquest Projecte està acollit al programa per a la Rehabilitació Energètica d'Edificis Existents (PREE), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (C2:l3), Finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU

#PlanDeRecuperación

Reial decret 737/2020 de 4 d'agost de 2020

logo financiado por la unión europea next generation EU     logo pla de recuperació, transformació i resiliència     logo pree programa de rehabilitación energética de edificios     logo next generation catalunya     logo generalitat de catalunya institut català d'energia     logo ministerio para la transición ecológica y el reto demográfico     logo idae instituto para la diversificación y ahorro de energía