Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Clou una campanya d'incendis forestal atípica

La sequera protagonitza el final de l'estiu i desplaça el risc d'incenci més enllà del període habitual


Clou una campanya d'incendis forestal atípica

 Sant Quirze del Vallès ha patit enguany dos incendis al llarg de la campanya de prevenció d'incendis compresa entre el 15 de juny i el 31 d'octubre. De la mateixa manera que a tot Catalunya, els incendis s'han produït al final d'un estiu atípic, amb un juliol molt plujós i un final d'agost i setembre marcats per la sequera. De fet, els Bombers de la Generalitat han extingit a Catalunya més incendis de vegetació al mes d'octubre (513) que als mesos d'agost (499) i setembre (447)

En total, al Vallès Occidental, els Bombers han actuat en 201 incendis, 18 dels quals eren de vegetació agrícola, 57 de vegetació forestal i 126 de vegetació urbana.
Consells de seguretat a la muntanya
La tardor i l'hivern són dos estacions on l'activitat a la muntanya és intensa. I en aquesta època de l'any en què també es practiquen  esports de risc amb l'arribada de la neu, els Bombers de la Generalitat engeguen una campanya per fer arribar a la població una sèrie de consells pràctics de prevenció i seguretat. Sempre que vulguem fer alguna activitat d'aquest tipus cal, per exemple informar-nos del temps abans de sortir de casa, planificar les activitats i les durades, anar acompanyats o avisar a algú que fem aquesta activitat, fer allò del que som capaços, amb formació pràctica prèvia i l'equipament necessari. També és important respectar els senyals de perill i portar l'avituallament adequat.
En cas d'accident, cal avisar el servei d'emergències, el 112.