Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut Sant Quirze participa en tallers de prevenció de violència de gènere

L'activitat es centrava en dinàmiques participatives


L'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut Sant Quirze participa en tallers de prevenció de violència de gènere

 La prevenció de la violència de gènere ha centrat fins aquesta setmana un total de 5 tallers en els que ha participat tot l'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut Sant Quirze. A través de diferents activitats basades en una dinàmica participativa, els i les alumnes s'han pogut apropar a aquesta problemàtica partint de conegudes pel·lícules com Billy Elliot. Els estereoptips, el dret a escollir o els conflictes generacionals són alguns dels temes que tracta aquesta pel·lícula que vol qüestionar els rols tradicionals assignats a homes i dones i a respectar les idees dels altres.

Els nois i les noies han pogut veure a través de les activitats desenvolupades en aquests tallers com la societat construeix el gènere en base al sexe i les conseqüències que això pot tenir a nivell individual i social. Com a conseqüència última, l'alumnat ha pogut apropar-se a la punta de l'iceberg d'aquesta construcció social, la violència contra les dones que en extrem acaba amb la mort de les dones a mans de les seves parelles o ex-parelles. 
L'activitat ha estat organitzada des dels serveis d'Igualtat i Joventut de l'Ajuntament de Sant Quirze i impartida per l'Associació Candela.