Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Pluges intenses a partir d'aquest migdia

Es preveu que a partir de la tarda, la tempesta es traslladi cap a Girona


Pluges intenses a partir d'aquest migdia

 La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès un avís de prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) a partir de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). 

 
Les noves previsions de pluges intenses i d’acumulació d’aigua previstes per avui, junt amb l’acumulat en els episodis de pluges de les setmanes anteriors, obliguen a tenir especial atenció al comportament de les lleres dels rius i al probable augment de cabal en els rius afectats pel nou episodi de pluges.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès dos avisos de risc meteorològic per a avui dimarts 15 de novembre, un per intensitat de pluja que pot superar els 20 l/m2 en 30 minuts i un altre per acumulacions de pluja superiors en alguns casos a 100 l/m2 en 24 hores.
 
En relació a l’avís d’intensitat de pluja, les precipitacions afectaran a tot Catalunya excepte el terç nord-oest, seran generals i localment aniran acompanyades de tempesta. Avançaran de sud-oest a nord-est, i la màxima probabilitat de superar els 20 l/m2 en 30 minuts es donarà a partir del migdia al terç est de Catalunya.
 
Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, a mida que avanci el matí es poden donar pluges intenses a les comarques de l’Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Conca de Barberà, Garraf, Maresme, Montsià, Osona, Priorat, Ribera d'Ebre, Selva, Tarragonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
 
A partir del migdia es donarà la màxima probabilitat de superar els 20 l/m2 en 30 minuts i afectarà a les comarques de l’Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Osona, Selva, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
 
Pel que fa a pluja acumulada, es podrien superar els 100 l/m2 entre les 07.00 h de dimarts i les 07.00 h de dimecres a les comarques del terç est de Catalunya.
 
Les comarques amb més risc de superar-lo són: Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Osona, Pla de l'Estany, Ripollès, Selva, Vallès Occidental i Vallès Oriental.