Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

El dret a l'alimentació centrarà la setmana solidària a Sant Quirze del Vallès

La iniciativa, comença el proper 21 de novembre i està organitzada per l'Ajuntament i les oenagés locals


 El dret a l'alimentació centrarà la setmana solidària a Sant Quirze del Vallès
El dret a l'alimentació és el lema central a l'entorn del qual girarà la Setmana Solidària que es celebra a Sant Quirze del 21 al 27 de novembre.
Al llarg de set dies, les diferents oenagés locals juntament amb la Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament han organitzat tot un seguit d'actes i activitats per tal de posar sobre la taula la situació de diferents països desfavorits i sensibilitzar la ciutadania a l'entorn de la seva problemàtica. 
Manifest per la crisi humanitària
El tret de sortida de la Setmana Solidària es tindrà lloc dilluns 21 de novembre als centres educatius del poble. Tant a l’Institut com a les escoles Onze de Setembre, El Turonet, Purificació Salas i Taula Rodona, es durà a terme la lectura d’un manifest sobre la crisi humanitària i alimentària de la Banya d’Àfrica, amb especial atenció a la infància. Ja a la tarda, a les 19:00 hores, el CAP Sant Quirze acollirà la inauguració de la Setmana Solidària amb una visita guiada a l’exposició “De Guatemala i Etiòpia”. La mostra consta d’una sèrie de fotografies d'escenes de la vida quotidiana de la població d'Etiòpia i Guatemala on queda reflectida la situació de pobresa en aquests dos països.
Àfrica amb ulls de nen
Per altra banda, durant aquesta setmana, la ciutadania podrà gaudir d’una altra exposició al Centre d’Informació i Recursos per a Dones. Es tracta d’“Àfrica amb ulls de nens. Vida quotidiana”, una col•lecció de fotografies que mostren el dia a dia del que representa la vida a les poblacions africanes vista amb els ulls dels infants d’allí.
La Banya d'Àfrica
Els actes de la Setmana Solidària continuaran dijous, dia 24 de novembre. Eduard Sagrera, tècnic d’Intermón Oxfam, oferirà la conferència “El dret a l’alimentació”. Aquesta xerrada tractarà sobre el dret a l'alimentació com a dret de totes les persones i els i les assistents podran escoltar de primera mà el greu problema que en aquests moments s'està vivint a la Banya d'Àfrica, on més de 13 milions de persones estan en risc. L’acte es durà a terme a la sala d’actes del Centre Cívic Can Feliu a partir de les 19:30 hores. 
Som solidaris, a Ràdio Sant Quirze
Paral•lelament, a les 20:00 hores, Ràdio Sant Quirze emetrà un especial del programa “Som Solidaris”, espai dirigit i presentat per Laura Roger. En aquest programa hi participaran membres de les diferents entitats solidàries del poble, els quals explicaran els projectes que presenten enguany a la Mesa de Solidaritat.
Sopar solidari
Divendres es realitzarà un sopar solidari a la Sala Nova de La Patronal a partir de les 21:00 hores. El preu per asistir-hi és de 12 euros per persona (7 euros el menú infantil). Després del sopar, un grup teatral escenificarà una obra que reflexiona sobre la pobresa i la riquesa.
Dissabte 26 de novembre, la Biblioteca Municipal acollirà l’espectacle infantil “Explica’m un Món”, un espectacle creat per l’actriu Natàlia Bernat, conjuntament amb Veterinaris Sense Fronteres, amb l’objectiu d’aportar una eina que serveixi per treballar l’educació per al desenvolupament amb els més petits. L’actriu fa servir objectes per traslladar-nos en l’espai i ajudar-nos a conèixer els costums, les tradicions, la forma de pensar i de viure d’altres persones tot explicant contes d’altres països. Aquesta iniciativa, adreçada a nens i nenes de 6 a 10 anys, començarà a les 11:30 hores i l’entrada és lliure i gratuïta. Dissabte a la tarda (19:00 hores), a la Patronal, el grup de teatre Bantaba oferirà el seu espectacle “Mama Àfrica”. 
Mercat de joguines solidari
La programació de la Setmana Solidària acabarà diumenge al Parc de les Morisques, on es durà a terme un mercat solidari de joguines i llibres de segona mà (d’11:00 a 13:30 hores).
Per altra banda, al llarg d’aquesta setmana se celebraran xerrades a diverses escoles. D’aquesta manera, aquest proper dimecres, 3 grups de sisè de primària de l’Escola Purificació Salas escoltaran una xerrada sobre l’alimentació a Bolívia, que anirà a càrrec de l’ONG Nuevos Pasos. El mateix dimecres, la Fundació Quetzal impartirà la conferència “L’alimentació a Guatemala” a 2 grups de sisè de primària. Aquesta xerrada també serà impartida el dijous 24 de novembre a 2 grups de cinquè de primària de l’escola Taula Rodona i a un grup de sisè de l’escola El Turonet.