Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Compost orgànic gratuït a la Deixalleria municipal a l'abast de la ciutadania

Els usuaris que en vulguin hauran de dur un recipient i es podran emportar un màxim de 50 litres


Compost orgànic gratuït a la Deixalleria municipal a l'abast de la ciutadania

 L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’ha adherit a la campanya del Consorci per a la Gestió de Residus de distribució de compost provinent dels residus orgànics de la Planta de Biometanització de Can Barba. Aquesta actuació, que s’està duent a terme al conjunt de deixalleries de la comarca, permetrà posar a l’abast dels usuaris saques de compost per fer-lo servir com a adob natural de les plantes dels balcons, jardins i horts.

A Sant Quirze la distribució de compost es fa a la Deixalleria municipal (c/ Menorca, s/n) . Els usuaris que en vulguin hauran de dur un recipient i es podran emportar un màxim de 50 litres de compost per persona, que equival aproximadament al contingut d’entre dos i tres galledes.  
L’actuació compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’empresa del tercer sector, CIPO, que és l’encarregada de la distribució de les saques de compost a les diferents deixalleries. 
Recompensa a l’esforç de separar bé 
L'objectiu principal de la campanya és tancar el cicle de la matèria orgànica al Vallès Occidental i posar en valor el compost com a adob sostenible i respectuós amb el medi ambient provinent dels residus orgànics que generem a casa. El que es vol és informar la ciutadania del tractament que reben els residus després del contenidor i dels beneficis que se n’obtenen. Alhora, es produeix una recompensa a l’esforç realitzat per aquells que separen bé: tant els qui separen la matèria orgànica a casa com els qui utilitzen la Deixalleria habitualment.