Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Una exposició sobre Guatemala i Etiòpia inaugura oficialment la Setmana Solidària a Sant Quirze

La mostra inclou imatges dels diferents projectes desenvolupats per la Fundació Quetzal


Una exposició sobre Guatemala i Etiòpia inaugura oficialment la Setmana Solidària a Sant Quirze

  Els projectes desenvolupats per la Fundació Quetzal a Guatemala i Etiòpia són el centre d'interès de l'exposició fotogràfica que es va inaugurar ahir al vespre al CAP Sant Quirze i que va donar el tret de sortida oficial de Setmana Solidària. La mostra es pot veure fins al proper 25 de novembre en l'horari d'obertura d'aquest equipament.

L'acte va estar presidit per la regidora de Cooperació, Sílvia Peralta, que va agraïr a tothom la col·laboració en la Setmana Solidària i va fer un repàs per totes les activitats que inclou el programa.
Fins al proper 27 de novembre, la ciutadania podrà gaudir de diferents actes i activitats a l'entorn del dret a l'alimentació, lema d'enguany que articula aquesta setmana solidària. La visió des de diferents perspectives i amb la col·laboració de moltes oenagés vol fer arribar als ciutadans i ciutadanes la situació que pateixen molts països on encara hi ha desnutrició infantil. 
Així, al llarg de set dies es podrà gaudir de l'exposició Àfrica amb ulls de nens, vida quotidiana al Centre d'Informació i Recursos per a Dones. Dijous 24, el CC Masia Can Feliu acollirà una xerrada a càrrec del tècnic d'Intermón Oxfam, Eduard Sagrera, sobre el dret a l'alimentació.
Divendres la Patronal es convertirà en el centre neuràlgic de la solidaritat quirzetenca amb el sopar dels mons, una activitat oberta a tothom i que té un preu de 12 euros per les persones adultes i 7 euros pels infants.
També Radio Sant Quirze es farà ressò d'aquesta iniciativa amb un especial del programa Som solidaris, que s'emetrà dijous a les 20 hores.
"Explica'm un món, rondalles per parlar de les diferències Nord-Sud", és l'espectacle infantil a càrrec de Veterinaris sense fronteres que es podrà veure a la Biblioteca Municipal dissabte al matí (11.30 h). Al vespre, el grup de teatre Bantaba oferirà un espectacle a la Patronal.
Finalment, un mercat solidari de joguines adreçat a totes les famílies amb infants en edat escolar tancarà diumenge 27 de novembre  aquesta setmana dedicada a la solidaritat i al dret a l'alimentació infantil. Aquesta activitat es farà al parc de les Morisques, a partir de les onze del matí.
A banda d'això, els centres escolars de Sant Quirze desenvoluparan diverses xerrades i activitats per sensibilitzar els infants en la importància de menjar bé i de com mengen en aquells països amb dificultats.