Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Les entitats solidàries apropen l'alimentació de Guatemala i Bolívia a les escoles de Sant Quirze

L'activitat s'emmarca en la Setmana Solidària de Sant Quirze


Les entitats solidàries apropen l'alimentació de Guatemala i Bolívia a les escoles de Sant Quirze

 Les bases generals d'una alimentació sana i equilibrada són el punt de partida de diverses xerrades que aquesta setmana s'estan desenvolupant a diferents centres d'educació infantil i primària de Sant Quirze a càrrec de les oenagés Nuevos Pasos i Fundació Quetzal.

Sensibilitzar els infants sobre la importància de seguir una dieta rica, variada i equilibrada i les malalties associades a les pràctiques poc saludables és un dels principals objectius  d'aquestes sessions, emmarcades en el programa d'activitats de la Setmana Solidària de Sant Quirze del Vallès.
D'una banda, els nens i nenes de sisè dels centres Purificació Salas Xandri, Onze de Setembre, Taula Rodona i el Turonet, poden conèixer problemes com ara l'anorèxia i l'obesitat, dues malalties que es deriven de les dietes no equilibrades. De l'altra, els infants poden també descobrir les dificultats que tenen en alguns països del món, com Bolívia i Guatemala, per seguir una dieta rica en verdures i proteïnes i els problemes de desnutrició de molts infants que viuen allà.
Les xerrades també serveixen perquè l'alumnat conegui quins són els plats típics d'aquests països, on mengen alguns aliments que aquí a Catalunya són poc habituals o fins i tot, considerats culturalment no comestibles. 
Els centres escolars són un dels principals espais on al llarg d'aquesta setmana s'estan desenvolupant diferents actes i activitats a l'entorn de la Setmana Solidària, que va començar el dilluns 21 de novembre i s'allargarà fins al diumenge 27 i que enguany es dedica al Dret a a l'alimentació. Així, i des de diverses disciplines, els nens i nenes de Sant Quirze treballen diferents aspectes relacionats amb l'alimentació sana i saludable i s'apropen als valors de la solidaritat en conèixer realitats d'altres infants de la resta del món.