Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament dóna suport a l’extinent d’Alcalde Francesc Contreras

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès vol manifestar així, tal i com diu literalment el manifest, el seu suport a l’extinent d’Alcalde Francesc Contreras davant les acusacions de Fiscalia per l’accident aeri del passat 24 d’octubre de 2005.


La Junta de Portaveus de l’Ajuntament dóna suport a l’extinent d’Alcalde Francesc Contreras

 La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va fer públic al ple el seu consens en un manifest de suport a l’extinent d’Alcalde Francesc Contreras. 

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès vol manifestar així, tal i com diu literalment el manifest, el seu suport a l’extinent d’Alcalde Francesc Contreras davant les acusacions de Fiscalia per l’accident aeri del passat 24 d’octubre de 2005.
El consistori considera que el que va ser tinent d’Alcalde des de 1991 fins a 2007 es mereix tot el recolzament necessari per afrontar aquests fets, i es posa a la seva disposició pel que pugui requerir.
L’Ajuntament lamenta profundament els fets ocorreguts i defensa amb contundencia l’innocència de Contreras, afiramnt que no té cap responsabilitat en el dramàtic accident. És per això que l’Ajuntament vol manifestar que continuarà al seu costat en la defensa dels seus drets i durant el procés judicial, en benefici dels interessos del municipi, Sant Quirze del Vallès.
Manifest contra la violència de gènere
Un altre dels manifest consensuats en Junta de Portaveus ha estat el de la commemoració del dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Aquest posa de manifest el rebuig envers la violència que pateixen les dones i expressa el condol per les dones que han estat víctimes de la violència masclista aquest any 2011, lamentant i rebutjant no només les morts causades per aquesta violència, sinó totes aquelles manifestacions violentes, sovint silencioses i silenciades, que mantenen algunes dones sotmeses al terror i a la humiliació.
De fet, en el marc del dia 25 de novembre contra la violència de gènere el manifest estableix la renovació del compromís per part de l’Ajuntament, per seguir construint una nova cultura, basada en el respecte mutu, l’autonomia i la llibertat per a tothom.
El ple aprova dues mocions
El ple municipal també va aprovar dues mocions. D’una banda, una moció presentada per CiU i aprovada per unanimitat per reclamar a l’Estat Espanyol la condonació del deute dels municipis. Aquesta estableix instar al Govern espanyol la condonació de les liquidacions negatives dels municipis de 790 milions d’euros corresponens als anys 2008 i 2009; demanar al Govern de la Generalitat que avanci en l’elaboració de la Llei de finances locals que acompanyi la Llei de Governs Locals, ja que no es pot tornar a caure, segons estableix l’acord, en el parany d’atribuir més competències als municipis sense permetre que disposin de dotacions per fer-ne front.
L’altra moció aprovada amb tots els vots a favor, excepte el del PP, es refereix a la creació d’una Associació d’ens locals amb l’objecte de defensar l’assoliment dels drets nacionals que corresponen a Catalunya i alhora promoure l’exercici del dret a decidir el seu futur polític. El marc d’aquesta moció s’estableix en el fet que la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya va comportar la modificació de continguts que retallaven l’àmbit d’autonomia de Catalunya.