Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze gaudeix amb èxit de la Setmana Solidària

La setmana va comptar amb la implicació i participació de les oenagés i les escoles


Sant Quirze gaudeix amb èxit de la Setmana Solidària

 Sant Quirze del Vallès ha gaudit amb èxit aquests dies dels actes programats en el marc de la Setmana Solidària. Des que el passat dilluns 21 de novembre es va inaugurar la iniciativa amb una exposició al CAP, presidida per la regidora de Cooperació, Sílvia Peralta, les activitats no han deixat d’omplir l’agenda santquirzenca i la participació ha estat la característica principal en tots i cada un dels casos. Així doncs, els projectes desenvolupats per la Fundació Quetzal a Guatemala i Etiòpia han estat el centre d'interès de l'exposició fotogràfica al CAP Sant Quirze. La mostra es va poder veure fins el 25 de novembre. D’altra banda, i fins al 27 de novembre, la ciutadania va poder gaudir de diferents actes i activitats a l'entorn del dret a l'alimentació, lema d'enguany que articula aquesta setmana solidària. La visió des de diferents perspectives i amb la col•laboració de moltes oenagés va voler fer arribar als ciutadans i ciutadanes la situació que pateixen molts països on encara hi ha desnutrició infantil. 

També al llarg de set dies s’ha organitzat una 'exposició “Àfrica amb ulls de nens, vida quotidiana” al Centre d'Informació i Recursos per a Dones i a càrrec d’Acció Solidària Vallès. Dijous 24, el CC Masia Can Feliu va acollir una xerrada a càrrec del tècnic d'Intermón Oxfam, Eduard Sagrera, sobre el dret a l'alimentació, i organitzada per l’Ateneu del Món.
Divendres la Patronal va esdevenir centre neuràlgic de la solidaritat quirzetenca amb el sopar dels mons, una activitat oberta a tothom, a càrrec de l’entitat Nuevos Pasos.
També Ràdio Sant Quirze va fer-se ressò d'aquesta iniciativa amb un especial del programa Som solidaris, que va comptar amb la participació de totes les entitats.
"Explica'm un món, rondalles per parlar de les diferències Nord-Sud", és l'espectacle infantil a càrrec de Veterinaris sense fronteres que es va poder veure a la Biblioteca Municipal dissabte al matí. Al vespre, el grup de teatre Bantaba va oferir un espectacle a la Patronal. Una activitat a càrrec de l’entitat Cooperación y Ayuda.
Finalment, un mercat solidari de joguines adreçat a totes les famílies amb infants en edat escolar va tancar diumenge 27 de novembre  aquesta setmana dedicada a la solidaritat i al dret a l'alimentació infantil. Aquesta activitat es va fer al parc de les Morisques, a partir de les onze del matí i va estar organitzada per Acció Solidària Vallès, Sant Quirze pels Infants i Fundació Quetzal.
A banda d'això, els centres escolars de Sant Quirze van desenvolupar diverses xerrades i activitats per sensibilitzar els infants en la importància de menjar bé i de com mengen en aquells països amb dificultats.
Segons que ha manifestat la regidora de Cooperació, Sílvia Peralta, “estem molt satisfets del desenvolupament de la Setmana en general i, molt especialment de la col•laboració i implicació de les entitats, que han fet possible aquesta iniciativa. Hem pensat en un programa que arribi a tots els públics, amb l’ objectiu de sensibilitzar la població entorn la temàtica escollida, el dret a l’alimentació, un dret que cal potenciar en països on pateixen situacions extremes “.
En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha valorat molt positivament la setmana, tot destacant “la importància de la cooperació en aquests temps tant difícils que patim arreu, on tantes famílies es veuen en situacions complicades i on la solidaritat i el compromís personal són bàsics per aconseguir aixecar amb empenta aquest país”.