Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Sant Quirze participarà activament a la Marató de TV3 aquest diumenge

Enguany la recaptació es dedicarà a la regeneració i transplantament d’òrgans i teixits


 Sant Quirze participarà activament a la Marató de TV3 aquest diumenge

 Múltiples activitats ompliran diumenge els carrers i places de Sant Quirze del Vallès amb motiu de la Marató de TV3, un dels projectes solidaris més importants de Catalunya impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3.

Enguany, la recaptació es destinarà a la regeneració i transplantament d’òrgans i teixits, una pràctica en la que Catalunya és capdavantera i que continua amb la missió de la Marató, que persegueix principalment obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen cura.
Sota el lema quan s’acaba una vida en comencen sis, la campanya de comunicació ha volgut sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de donar els òrgans i teixits per salvar vides. Actualment a Catalunya 1300 persones esperen un organ sà i es calcula que el 10% dels malalts perderan la vida abans de rebre'l.
L'any 1999, TV3 ja va dedicar La Marató al transplantament d'òrgans. En aquesta edició s'amplia amb el transplantament i la regeneració, ja que al cap de 12 anys la recerca demostra la necessitat d'aprofundir la investigació en aquest àmbit.
Actes a Sant Quirze
El primer dels actes relacionats amb la Marató serà dissabte al matí, amb la Fira Solidària de Santa Llúcia de l'Escola Purificació Salas Xandri. Allà es podran adquirir diferents treballs manuals i la meitat dels guanys es destinaran a la Marató. Tot i així, el gran gruix dels actes es concentraran en la jornada de diumenge i en diversos escenaris. La Patronal acollirà l'exhibició del Gimnàs Montserrat Creus, del que es faran dues sessions, una a les 10 i una altra a les 11. A les 12.15, i en el mateix espai, qui vulgui podrà participar en una masterclass de TBC (tronc, braços i cames) i a les 13.15, a una de iogalates.
Una intensa activitat omplirà també la plaça de la Vila, on les entitats Els Mandukos i els Motaris faran un mercat de trastos vells, un vermut solidari i animació per als infants a càrrec de Roleguita i Boqueron. Una altra aportació d'aquestes entitats per recaptar fons és el ninot Quirzet, on els nens i nenes podran anar afegint òrgans. El Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze (GIHSQ) posarà a la disposició dels assistents mistela i dolços, també amb finalitat solidària, mentre que el Futbol Club Sant Quirze proposa una xocolatada. Al llarg del matí també es podrà gaudir de les actuacions dels Tokabatuka, formació de l'AMPA Taula Rodona, i de l'Escola de Dansa Sant Quirze.
El parc de les Morisques també acollirà una pista de volei a càrrec de l'AMPA de l'IES Sant Quirze i al nucli de les Fonts, les famílies que ho desitgin podran participar en la gimcana medieval que tindrà lloc a partir de les 10 del matí al parc de la depuradora.
Finalment, l'espectacle de playback del Casal d'Avis, a les 17.30 hores, tancarà aquesta jornada solidària a Sant Quirze.
Podeu veure més informació sobre el projecte de La Marató al següent enllaç:
>Marató de TV3