Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple municipal aprova definitivament la modificació de les Ordenances Fiscals de l’exercici 2012

El ple també va aprovar de forma definitiva el Compte General de 2010


El ple municipal aprova definitivament la modificació de les Ordenances Fiscals de l’exercici 2012

El Ple municipal va aprovar definitivament la modificació de les Ordenances Fiscals de l’exercici 2012 en una sessió extraordinària celebrada el passat dimarts al vespre. Aquestes responen a una política d’austeritat, que replanteja serveis i estableix mesures d’estalvi. Per aquest motiu, l’equip de govern ha decidit incrementar la fiscalitat. Cal recordar que, en els darrers 4 anys, el tipus impositiu de l’IBI va passar del 0,66 al 0,5053. Enguany s’apujarà fins el 0,5158, que significa un increment del 2,08%. S’ha decidit aquest increment perquè l’Ajuntament necessita millorar la capacitat adquisitiva i per tenir marge de maniobra. De fet, en aquest impost hi haurà facilitats de pagament. D’aquesta manera, l’IBI es pagarà en 4 terminis en comptes de 3, com fins ara. A més a més, les famílies amb problemes econòmics seguiran comptant amb bonificacions.

Pel que fa a la taxa d’escombraries, aquesta tindrà un increment del 3,59%. En aquesta taxa, l’Ajuntament ha fet un gran esforç per no aplicar tot l’increment de costos i el rati de cobertura del servei, és a dir, la part del cost del servei que paga la ciutadania, és del 45%.

La resta de taxes i impostos es veuran incrementades en un 3%, que és l’IPC català del mes d’agost, que ja ha servit de referència en l’elaboració de les ordenances en anys anteriors. També es creen noves taxes com la d’utilització d’equipaments municipals per a casaments. El ple de dimarts també va aprovar de forma definitiva el Compte General de 2010.