Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Protecció Civil recomana extremar la precaució als habitatges així com fer el seguiment dels consells d'autoprotecció "seguretat a la llar"

La DGPC fa aquest recordatori davant dels cassos d'incendi d'habitatge dels últims dies a Catalunya, en els que, fins i tot, s'han produït diverses víctimes mortals


Protecció Civil recomana extremar la precaució als habitatges així com fer el seguiment dels consells d'autoprotecció "seguretat a la llar"

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) recomana extremar les precaucions als habitatges i fer el seguiment dels consells de Protecció Civil "Seguretat a la llar/més segurs a la llar", elaborats conjuntament amb Bombers de la Generalitat.  La DGPC fa aquest recordatori davant dels diferents incendis d'habitatge en els que han hagut de treballar els Bombers de la Generalitat i els Bombers de Barcelona durant els últims dies. Els incendis a la llar poden arribar a ser extremadament perillosos i poden posar en perill la vida dels residents. És per això, que la DGPC recomana extremar la precaució i seguir les normes bàsiques de seguretat a la llar, que podeu consultar al web de Protecció Civil : Consells d'autoprotecció a la llar.
 

Els consells d'autoprotecció en cas d'incendi són:

· Actueu amb tranquil·litat i truqueu al 112 per avisar els bombers.
· Si es cala foc a una paella cuinant, no hi tireu aigua. Podeu extingir-lo amb un drap o una tapadora.
· Si no podeu controlar el foc, tanqueu totes les portes que pugueu i sortiu al carrer sense agafar l’ascensor.
· Mai baixeu per una escala on hi hagi fum. Si no podeu marxar, tanqueu-vos en una habitació amb finestra al carrer, col·loqueu draps mullats a les escletxes de la porta i feu-vos veure per la finestra.

Els consells de seguretat per prevenir els incendis són:


· No fumeu mai al llit.
· No deixeu mai espelmes enceses.
· No deixeu tovalloles, ni draps ni altres productes inflamables al costat del foc (estufes, fogons...) perquè es poden encendre.
· No amuntegueu piles d’andròmines ni sobreocupeu les habitacions. En cas d’incendi, hi podria haver moltes víctimes.
· No deixeu mai els infants sols. Eviteu que hi hagi encenedors o llumins a l’abast de la mainada perquè poden fer foc.
· No sobrecarregueu la instal·lació elèctrica.
· No oblideu de fer les revisions de les instal·lacions recomanades. Feu que un professional revisi les instal·lacions del gas i l’electricitat.
· És més fàcil prevenir un incendi que extingir-lo!
   
Recordeu també, que en cas d'emergència si necessiteu ajut truqueu al 112 i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.