Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L'Associació Amics de la Música acaba el 2011 amb èxit

L'entitat va organitzar una audició del concert del dia 1 de gener de 2011 i va col·laborar amb la Residència Assís a celebrar-ne una altra de "El Messies" de Haendel


L'Associació Amics de la Música acaba el 2011 amb èxit

El passat dia 19 de desembre, l’Associació Amics de la Música va organitzar una audició del concert del dia 1 de gener de 2011, interpretat per l'Orquestra Filharmònica de Viena a la Musikverein de la capital austríaca.  En aquest concert, el Director Franz Welser-Möst, que actualment és el Director musical de l'Òpera de Viena, va dirigir per primera vegada a l'Orquestra Filharmònica.  En aquest concert d'any nou va ser la primera vegada que es van interpretar obres de Franz Liszt, tot realitzant un homenatge al gran compositor hongarès que el passat 22 d'Octubre es va celebrar el 200 aniversari del seu naixement.
Els i les assistents van escolar i veure una gran orquestra, amb els seus grans solistes de vent, fusta i corda, amb una gran experiència en la interpretació de les obres del repertori dels Strauss i els seus coetanis.

El concert va finalitzar amb una polka d'Eduard Strauss, “El Bell Danubi Blau”, peça que va estar acompanyada amb un ballet meravellós i jove que, en un moment determinat, van envoltar el públic assistent a la platea. El concert va culminar amb la coneguda “Marxa Radetzky”, corejada amb palmells pels espectadors presents.

Els i les assistents a l’audició van gaudir del següent programa:
 
I.- Marxa del jinets.-Op.248.-Johann Strauss II
II.- Petites dones del Danubio.-Vals-Op.427.-Johann Strauss II
III.- Polka de les Amazones.-Op.9.-Johann Strauss II
IV.- Quadrilla del debut.-Op.2.-Johann Strauss II
V.- La gent de Schönbrunn.-Vals.-Op.200.-Joseph Lanner
VI.- Valents endavant.-Polka.-Op.432.-Johann Strauss II
VII.- El genet Pásmán.-Sardas.-Op.441.-Johann Strauss II
VIII.- Crits d’adeu.-Vals.-Op.179.-Johann Strauss II
IX.- Galop furiós sobre temes de Liszt.-Op.114.-Johann Strauss I
X.- La Dansa al alberg de la Vila. -Mephisto-Vals nº1.-Franz Liszt
XI.- Sense parar.-Polka.-Op.112.-Eduard Strauss
XII.- El Bell Danubi blau.-Op.314.-Johann Strauss II
XII.- Marxa Radetzky.-Op.228.-Johann Strauss I

D'altra banda, amb motiu de les festes de Nadal, s'han programat diferents actes i celebracions a la Residència Assís. Un d'ells va ser l'audició d'una selecció de ”El Messies”, de Georg Friedrich Haendel.  L'audició es va dur a terme el passat dia 23 de Desembre, a la sala auditori de la residència.  Amb una gran expectació, l'èxit va ser total, ja que van assistir més de 60 residents.  La presentació de l’acte va anar a càrrec de Núria Roque, organitzadora dels esdeveniments culturals de la Residència Assís.

L'Associació d'Amics de la Música de Sant Quirze del Vallès va col·laborar amb la residència portant l'equip tècnic per a la projecció i l’audició, així com el DVD de l’arxiu per a la seva reproducció. També va col·laborar la Junta del Casal d’Avis de Sant Quirze, que va aportar l'equip de so.  Segons informa l’entitat en un comunicat, “a la sortida, solament s'escoltaven els comentaris positius dels assistents, sobre el que havien vist i escoltat en el concert”. L’Associació Amics de la Música valora positivament aquesta experiència i espera poder continuar aquesta col·laboració.
 
Aquest any, l’Associació Amics de la Música començarà les seves sessions el dia 9 de gener amb un concert en què s’interpreten obres de Brahms, Poulenc, Stravinsky, Verdi i  l'ària “Casta Diva”, de Norma de Vicenzo Bellini, interpretada per Renée Fleming, Montserrat Caballé i María Callas. L'acte es durà a terme a la sala d'audicions de la Masia de Can Feliu.