Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Les escoles de Sant Quirze participen en la iniciativa “A la nostra escola + fruita”

La Unió Europea i la Generalitat han ideat aquesta acció amb l’objectiu de promoure una alimentació més saludable entre els infants


Les escoles de Sant Quirze participen en la iniciativa “A la nostra  escola + fruita”

 Les escoles de Sant Quirze participen des d’aquest mes de gener i fins al juny de 2012, en la campanya “A la nostra escola mengem + fruita”. Es tracta d’una iniciativa de la Unió Europea liderada, a Catalunya, pel Departament d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural, en col•laboració amb els Departaments de Salut i d’Ensenyament. 

Consisteix a distribuir gratuïtament fruita fresca (d’elevada qualitat, adequat punt de maduració, aroma, sabor i textura) als escolars d’educació primària (nens i nenes de 3 a 12 anys) dels centres educatius de Catalunya públics i concertats que ho sol•licitin. Enguany se’n farà una distribució durant tres dies de cada mes (de gener a juny de 2012) en funció de l’estació, la disponibilitat i la proximitat al punt de producció. La fruita es repartirà entre els nens i les nenes de tots els centres inscrits en el programa, per tal que es consumeixi durant l’esmorzar i/o el berenar dins del recinte de l’escola. Als centres escolars, se’ls facilitarà un calendari indicant les setmanes en què es farà la distribució dels productes seleccionats i se’ls facilitarà díptics per informar les famílies de la campanya. Les escoles  desenvoluparan paral•lelament activitats complementàries al consum de fruita.
Els objectius de la campanya se centren en millorar els coneixements sobre els beneficis de l’increment del consum de fruita i verdura, la seva diversitat, característiques, producció, estaconalitat, etc. També es tracta de proposar el consum de fruites com una alternativa excel•lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.
Durant el curs 2009-2010 es va dur a terme la primera fase d’aquest programa, amb una participació de 213 centres educatius a tot Catalunya, un total d’alumnes de 3 a 10 anys de 48.036 i una distribució de 270.111 kg de  12 espècies diferents de fruites.
 
El passat curs 2010-2011 el programa es va ampliar arribant a 1.136 centres educatius,  181.598 alumnes de 6 a 12 anys i una distribució de 1.031.914 kg de 12 espècies diferents de fruites.
 
Per al curs 2011-2012 s’han inscrit per participar en el programa 1.277 centres educatius amb 301.513 nens i nenes de 3 a 12 anys. Més informació a www.gencat.cat/dar/fruita-escolar