Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El pla Neucat passa de la fase de prealerta a la fase d'alerta

La cota de neu podria arribar entre avui i demà al nivell del mar, segons l'últim comunicat del CECAT


El pla Neucat passa de la fase de prealerta a la fase d'alerta
L'Ajuntament ha activat l'operatiu per fer front a les problemàtiques que puguin derivar de les possibles nevades i de l'onada de fred siberià anunciat a partir d'aquesta propera matinada de dijous 2 de febrer, que han activat la fase l'alerta del Neucat per risc alt de nevades. Segons l'última previsió, la cota de neu anirà baixant avui progressivament i al final del dia es situarà al voltant dels 200 metres. Durant el matí de demà dijous la cota de neu baixarà fins a nivell del mar.
Una de les primeres actuacions s'ha centrat en coordinar les actuacions per facilitar la mobilitat al municipi a les vies principals d'accés i sortida, que es cobriran de sal per evitar incidències i facilitar el pas. També es cobriran de sal els carrers amb forts pendents i les zones a l'entorn dels centres escolars, serveis públics i CAP.
Els efectius municipals estan revisant també els sistemes de calefacció de les escoles, on es preveu que es mantingui la calefacció encesa durant el cap de setmana per evitar que dilluns costi remuntar la temperatura.
Pel que a fa a l'equip municipal de serveis socials, també s'ha engegat un operatiu especial per avisar a les persones grans o amb dificultats que no surtin durant els dies de fred intens. 
Els serveis de Policia Local i Brigada d'Obres estaran també alertes per poder atendre i resoldre qualsevol incidència que es desprengui d'aquesta situació meteorològica adversa.
L'Ajuntament seguirà informant puntualment de l'evolució d'aquest operitiu i dels possibles incidents que se'n derivin.
D'altra banda, el Consell Comarcal també ha activat el protocol d'actuació del servei de transport escolar col·lectiu davant les situacions d'emergència amb afectació a la xarxa viària i/o el servei. Podeu veure les informacions més destacades i actualitzades al web www.ccvoc.cat amb les informacions més destacades.
Recordeu que en cas d'emergència, podeu trucar al telèfon 112.
També podeu seguir l'evolució dels avisos per situació meteorològica de risc en el següent enllaç
Avisos Situació Meteorològica de Risc  
També podeu seguir les actualitzacions de l'evolució d'aquesta alerta al següent enllaç: Protecció Civil