Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

El pla Neucat passa a fase d'emergència a Sant Quirze per les previsions meteorològiques

El Centre de Coordinació Operativa Municipal està coordinant des d'ahir, tant a nivell operatiu com informatiu, tota una sèrie d'accions per garantir la seguretat i afrontar el temporal de neu amb la menor afectació possible


El pla Neucat passa a fase d'emergència a Sant Quirze per les previsions meteorològiques

 L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, en coordinació amb la Direcció General de Protecció Civil (CGPC) de la Generalitat ha activat la fase de emergència del Pla Especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT,  activat en fase d'alerta des d'ahir. 

D'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, a nivell municipal està convocat i reunit el Centre de Coordinació Operativa municipal (CECOPAL) presidit per l'Alcaldessa, Montserrat Mundi, i amb la participació del tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, Jaume Cols, el tinent d'Alcaldia de Via Pública, Antoni Rebolleda, el tinent d'Alcaldia de Territori, Antoni Delgado, i el tinent d'Alcaldia de Serveis Personals, Edel Balboa, així com els caps d'àrea corresponents i el cap de protecció civil i emergències.
El CECOPAL està coordinant des d'ahir, tant a nivell operatiu com informatiu tota una sèrie d'accions per garantir la seguretat i afrontar el temporal de neu amb la menor afectació possible.
Actuacions
Al llarg de tota la nit de dimecres s'han distribuït per Sant Quirze un total de 20 tones de sal tant a les vies principals, com a les escoles o als centres públics, i l'Ajuntament disposa de fins a 40 tones més per poder respondre a les possibles noves nevades anunciades pel Servei Meteorològic de Catalunya.
A primera hora del matí d'avui dijous, la nevada s'ha anat intensificant fins al punt de les 12 migdia, que s'ha aturat. Segons els mapes previstos de l'avançament del temporal, de cara a les 7 del vespre d'avui dijous es podria tornar a intensificar la nevada.
Actualment hi ha un total de 14 equips de la brigada d'obres municipal i de l'UTE Sant Quirze, i tres tractors treballant per minimitzar els efectes del temporal, que estaran actius al llarg de tota la jornada en previsió que a partir de la tarda vespre les condicions meteorològiques puguin empitjorar.
Mesures de prevenció
Una de les primeres mesures de prevenció han tingut lloc a les escoles, tant d'educació infantil, primària com secundària, on els pares i mares han estat cridats des dels mateixos centres, que tenen autonomia organitzativa per prendre aquestes decisions, perquè anessin a buscar els nens. Hores d'ara, les famílies ja han anat a buscar molts dels alumnes, de manera que tant a l'Escola Purificació Salas Xandri com al Turonet han marxat tots i a la resta de centres educatius queda aproximadament un 25% de l'alumnat. De cara a demà, es publicarà al web municipal www.santquirzevalles.cat les recomanacions en relació a aquest tema, d'acord amb l'evolució del temps.
Tancament centres municipals
A banda de les escoles, l'Ajuntament, a través del Centre de Coordinació, ha decidit tancar algunes instal·lacions municipals. Així, avui romandran tancats el CC Can Feliu, el CC Torre Julià, l'espai Canya Jove i el Complex Esportiu Municipal. També s'han suspès les diferents activitats municipals previstes avui, com ara els tallers de manteniment per la gent gran, de dansa del ventre, ioga, pilates.
Consells
La previsió del temporal és que a partir d'aquest vespre es podrien tornar a intensificar les nevades. A nivell de precaucions, es demana a la població que no es desplaci si no és imprescindible, que si ha de sortir porti cadenes al cotxe, anticongelant, mantes i aliments calòrics i que abans de sortir s'informi de les condicions de les carreteres a través dels mitjans de comunicació. Podeu veure la resta de consells i precaucions en aquest enllaç: Consells i precaucions per onada de fred i nevades.
Vegeu també els mapes d'evolució del temporal en el següent enllaç: Mapes de predicció