Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Àlvar Garcia rep el premi Solidaritat 2011 al Parlament de Catalunya

El santquirzenc dedica el guardó a la gent que lluita pels drets humans


Àlvar Garcia rep el premi Solidaritat 2011 al Parlament de Catalunya

 El Parlament de Catalunya ha acollit aquesta setmana el lliurament del premi Solidaritat 2011 de l'Institut dels Drets Humans de Catalunya (IDHC) atorgat enguany al quirzetenc Alvar Garcia Trabanca. El premi, creat el 1987, reconeix persones o entitats destacades en la lluita a favor dels drets humans. En el cas de García Trabanca el jurat li reconeix una "dilatada tasca" com a "lluitador incansable i desinteressat" i impulsor dels drets sindicals durant la dictadura i de diverses entitats socials".

Durant els parlaments, Àlvar Garcia va definir la solidaritat com la "força que ens uneix a tots" i va voler compartir el premi amb la gent que lluita pels drets humans. El santquirzenc, nascut a Olivenza, també va demanar que la crisi no faci retrocedir els drets socials de les persones.
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va ser l'encarregada de lliurar-li el guardó en un acte on també es va fer una  menció especial als mitjans de comunicació per a la revista La veu del carrer que edita la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB). L'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, el tinent d'Alcalde de Via Pública, Toni Rebolleda, la regidoria de Cooperació, Sílvia Peralta,  la regidora de Benestar Social, Míriam Casarramona, i la regidora Anna Tuà van voler acompanyar a l'Àlvar Garcia en el lliurament d'aquest premi tan destacat.