Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

S'avança la prohibició de fer foc al bosc

La mesura comença avui dimecres 15 de febrer


S'avança la prohibició de fer foc al bosc

 La Generalitat de Catalunya ha avançat enguany la prohibició d'encendre cap tipus de foc en terreny forestal, fruït de la meteorologia dels darrers mesos, amb poca pluja. Així doncs, de manera excepcional, l'ordre de prohibir qualsevol tipus de foc en zones boscoses del Departament d'Agricultura comença avui 15 de febrer i s'allargarà fins al proper 15 d'octubre.
Tal com informa el ban emès per l'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, està prohibit llençar objectes encesos com llumins, cigarretes mal apagades, ja sigui des de dins del bosc com des dels vehicles. Tampoc està permès abocar escombraries, runa, restes vegetals iindustrials de qualsevol mena que puguin ser causa d'incenci o propagació d'un foc. Tot i això, queda exclosa de la prohibició dintre de les àrees recreatives i en parcel·les de les urbanitzacions la utilització dels fogons de gas i barbacoes d'obra amb mataguspires
Aquesta prohibició inclou també la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals, siguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d'incendi. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d'esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura, llençar cohets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc. També la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal.
La Generalitat ha informat que en funció de la meteorologia i si el risc d'incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.

La prohibició afecta una quarentena de comarques de Catalunya, entre elles el Vallès Occidental.