Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'ICAEN inicia el Pla Renova't de Finestres, dotat amb 7 milions d'euros

La iniciativa vol millorar l'aïllament tèrmic dels edificis i reduir el consum d'energia


L'ICAEN inicia el Pla Renova't de Finestres, dotat amb 7 milions d'euros

 L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha obert la tercera convocatòria del Pla Renova’t de Finestres, dotada amb un pressupost de 7 milions d’euros. La finalitat d’aquesta iniciativa és l’aplicació de mesures que permetin l’estalvi i l’eficiència energètica tant a les llars com en els edificis de serveis, i se’n podran beneficiar els ciutadans, les comunitats de propietaris i de béns, les empreses privades, les institucions sense finalitat de lucre, les fundacions i altres tipus d’ens corporatius. Els ajuts es podran sol·licitar des del 15 de febrer fins al 30 d’abril o fins que s’esgoti la dotació pressupostària.

 
El Pla Renova’t de Finestres té com a objectiu fomentar la substitució de tancaments  vells (finestres, portes-vidrieres, claraboies, ...) per altres de noves, amb més aïllament tèrmic, tant en habitatges particulars com en edificis del sector terciari, de manera que es produeixin estalvis mínims del 20% en el consum d’energia pel que fa a la climatització. Amb aquest mateix objectiu, també se subvencionarà la renovació o incorporació de proteccions solars, sempre que s’hagi renovat el tancament. En el cas dels habitatges particulars, se subvencionaran fins a 4.000 euros per beneficiari (fins a 3.000 euros per a tancaments renovats i fins a 1.000 euros per protecció solar instal·lada), mentre que en el cas dels edificis terciaris o en el cas d’actuacions integrals en edificis l’ajut màxim serà de 100.000 euros. La inversió mínima per optar als ajuts és de 1.000 euros. Els interessats podran sol·licitar l’ajut a l’ICAEN directament o a través d’empreses col·laboradores adherides a la campanya, i hauran de justificar que el seu projecte reuneix les característiques d’estalvi energètic requerides.
 
En les dues edicions anteriors, el Pla Renova’t de Finestres va disposar d’un pressupost total de 13,45 milions d’euros i va atendre gairebé 10.000 sol·licituds. En total, aquestes actuacions van generar un volum de negoci d’aproximadament 51,5 milions d’euros per al sector de la rehabilitació d’habitatges. El conjunt de la informació necessària es pot aconseguir al telèfon de la Generalitat de Catalunya, el 012, o bé al web del Pla Renova’t www.plarenovat.cat