Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Preinscripcions per al curs 2012-2013

La presentació de sol·licituds per als centres públics i concertats del segon cicle d'educació infantil, primària i secundària es preveu entre el 19 i el 30 de març


Preinscripcions per al curs 2012-2013

 En els propers dies es publicarà la resolució del Departament d'Ensenyament per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres del Servei d'Educació de Catalunya en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics per al curs 2012-2013.

La proposta de resolució manté els mateixos criteris generals i complementaris d'admissió d'alumnes i els barems que es van aplicar el darrer curs, així com el procediment que cal seguir i la documentació que cal aportar.
El calendari previst de tot el procés de preinscripció i matriculació dels centres públics i concertats del segon cicle d'educació infantil, educació primària i secundària és el següent:
 
Presentació de sol·licituds: Del 19 al 30 de març
Sorteig número desempat: 18 d'abril
Periode de presentació de reclamacions: del 18-20 d'abril
Resolució de les reclamacions: 23 d'abril
Publicació de les llistes baremades: 25 d'abril
Matriculació: 11-15 de juny
 
Les novetats més rellevants del procés d'enguany es deuen a l'adequació als exàmens de setembre en l'ESO i en el primer curs de batxillerat. D'altres canvis a destacar són la reducció del termini entre l'inici de la preinscripció i la matriculació, especialment al segon cicle d'infantil i als ensenyaments obligatoris. També, la separació dels terminis de matrícula ordinària d'ESO en dues parts, una per a primer d'ESO coincident amb el segon cicle d'educació infantil i l'educació primària, i una altra, a finals de juny i posterior a l'avaluació de l'ESO, per a 2n, 3r i 4t curs. També cal destacar l'establiment d'un termini extraordinari de matrícula al setembre, després dels exàmens, per a ESO i 1r de batxillerat i la unificació de terminis entre cicles de formació professional i cicles d'arts plàstiques i disseny.
L'alumnat que hagi participat en la preinscripció d'ESO o batxillerat, que tingui plaça assignada i que estigui pendent dels exàmens de setembre, tindrà reserva de plaça si la confirma en el període establert.
D'altra banda, l'alumnat de les seccions d'institut haurà de participar en la preinscripció de batxillerat si vol cursar aquests ensenyaments. Aquest alumnat tindrà preferència d'accés per cursar el batxillerat a l'institut o instituts als quals la secció estigui adscrita.
 
Per als ensenyaments postobligatoris es preveu un calendari en dates semblants al curs anterior:
 
Del 14 al 25 de maig, per al batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny.
Del 28 de maig al 8 de juny, per als cicles formatius de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny.
 

També podeu ampliar la informació en el següent enllaç de la Generalitat de Catalunya: