Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

La biblioteca municipal iniciarà una activitat per fomentar la lectura entre l'alumnat de segon de primària

La iniciativa estarà conduïda pel popular rondallaire terrassenc Cesc Serrat


La biblioteca municipal iniciarà una activitat per fomentar la lectura entre l'alumnat de segon de primària

Fomentar la lectura entre els més petits, i especialment amb els primers lectors és el principal objectiu de la nova activitat que comença la setmana vinent a les escoles de Sant Quirze, promoguda per la biblioteca municipal.

Sota el títol de Bufalletres, el popular rondallaire terrassenc Cesc Serrat conduirà una activitat on hi participarà l'alumnat de segon de primària de 5 escoles de Sant Quirze. La proposta comença els propers 27, 28 i 29 de febrer amb una primera visita de l'actor a les escoles en la qual explicarà la història del Bufalletres, un personatge molt especial que convida d'una manera màgica a realitzar una sèrie d'activitats lligades amb el món del llibre i la lectura.
A continuació, els nens i nenes hauran d'escollir un llibre  per llegir fent ús de la caixa del Bufalletres que estarà ubicada a la biblioteca municipal. A partir dels llibres llegits, cada infant crearà el seu propi museu dins d'una capsa de cartró, un museu que podrà contenir els personatges del llibre escollit així com d'altres elements com arbres, muntanyes o paraules tot conformant un diorama.
La segona visita de Serrat  tindrà lloc a partir del 18 d'abril i es centrarà en el museu del Bufalletres composat per les caixes  de l'alumnat. Els nens i nenes podran explicar el seu treball a l'entorn de l'argument del llibre llegit. Quan acabi la segona visita, les escoles exposaran les caixes dels seus alumnes perquè en pugui gaudir tota la comunitat educativa. Finalment, les escoles que ho desitgin podran participar en el Museu d'en Bufalletres, que estarà ubicat a la biblioteca municipal.