Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

La gelosia a la infantesa centra una xerrada a l'escola Pilarín Bayès

La activitat s'emmarca en el programa de l'Escola de Pares de les AMPA de Sant Quirze del Vallès


La gelosia a la infantesa centra una xerrada a l'escola Pilarín Bayès

 L’educació dels fills s’ha de fer des d’un enfocament positiu, els pares i les mares ens ho hem de passar bé amb els nostres fills i filles. Aquesta és l’arrel amb què Míriam Bonet i Núria Rodó, de CompassBCN, van donar inici a la xerrada sobre la gelosia entre germans que va tenir lloc a l’escola Pilarín Bayés de Les Fonts dijous 23 de febrer.

La ponent va explicar que la gelosia és un sentiment, i com a tal no el podem obviar ni intentar evitar, sinó que hem de fer l’esforç d’escoltar els petits, les seves inquietuds, els seus neguits, les seves inseguretats, ja que molt sovint la inèrcia del ritme diari dels adults fa que no els oferim tota l’atenció que necessiten i ens demanen.
Després de fer un repàs per les possibles estratègies que podem utilitzar per minimitzar els conflictes que genera la gelosia entre germans, també van fer èmfasi en les conductes que els pares i mares hem de corregir quan els nostres fills/es provoquen situacions d’enfrontament. I per finalitzar, la conferenciant va oferir uns consells molt encertats per millorar la unió afectiva entre germans, que van ser força valorats pels assistents. 
La conferència va ser una sessió magistral que va permetre a les famílies participar activament, exposant els seus problemes concrets i cercant solucions efectives per a cada cas particular. L'activitat va ser un servei més per a les famílies de Sant Quirze del Vallès que va oferir l’AMPA del Pilarín Bayés dintre del programa de l’Escola de Pares AMPA’s Sant Quirze del Vallès.