Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

Cuina Vallès organitza aquest dissabte una mongetada popular al Mercat Ecològic a Sant Quirze del Vallès

Els cuiners d'aquest col·lectiu prepararan més de 30 kg de mongeta del ganxet i les serviran a partir de les 10.30 hores


Cuina Vallès organitza aquest dissabte una mongetada popular al Mercat Ecològic a Sant Quirze del Vallès

 Sant Quirze del Vallès acollirà aquest dissabte 3 de març una mongetada popular organitzada pel col·lectiu de cuiners Cuina Vallès, amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. L'àpat, obert a tothom i gratuït, es celebrarà a l'entorn del Mercat Ecològic amb l'objectiu d'apropar a la ciutadania la cultura culinària i els productes ecològics i de la terra com la mongeta del ganxet.

L'esmorzar de forquilla es servirà a partir de les 10.30 hores del matí. Prèviament, els cuiners de Cuina Vallès hauran preparat més de 30 quilos de Mongeta del Ganxet que s'utilitzaran per repartir les racions, acompanyades de botifarra i porrons de vi. Tot plegat es podrà degustar a la Rambla de Lluís Companys, davant del parc de les Morisques.
La mongeta del ganxet reconeguda per part de la UE
Recentment, la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Mongeta del Ganxet ha obtingut el reconeixement de la Comissió Europea mitjançant la publicació en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) de la seva inscripció al registre comunitari de DOP i IGP (Indicació Geogràfica Protegida). LA DOP Mongeta del Ganxet protegeix la mongeta de la varietat Ganxet produïda a les comarques del Vallès Occidental, Vallès Oriental i alguns municipis del Maresme i de la Selva.
El mercat ecològic, una oferta pròpia i singular
Els ajuntaments de Barberà, Cerdanyola, Rubí i Sant Quirze dle Vallès acullen des de juliol de 2010 setmanalment el Mercat Ecològic, un punt de trobada, complementari a l'oferta comercial, de compra tradicional. Productors i elaboradors ofereixen una gran varietat de productes d'alimentació de temporada, del territori i ecològics sota la premissa de la qualitat.