Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Obert el termini de preinscripcions al programa "l'estiu és teu"adreçat a nens i joves d'entre 5 i 17 anys

Les preinscripcions es podran fer a través de www.xanascat.cat i el 012 fins al 20 de març


Obert el termini de preinscripcions al programa "l'estiu és teu"adreçat a nens i joves d'entre 5 i 17 anys

 L'Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya ha obert les preinscripcions del programa "L'estiu és teu" a través del web www.xanascat.cat i del telèfon d'atenció ciutadana 012.

 El programa, que enguany arriba a la seva divuitena edició, ofereix estades de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 17 anys a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les modalitats que es poden escollir per a aquestes estades són: música (27 estils i instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives i multiesportives (23 modalitats), combinat d’idiomes i multiesportives, enginy, circ, teatre, veu, cinema i creatives.
 El nombre total de places ofertes serà enguany el més alt de la història del programa, amb un total de 13.150. Això significa un augment de 3.942 de places respecte dels participants en l’edició passada de “L’estiu és teu!”, un increment del 43%. Aquest creixement ve impulsat, sobretot, pel reforçament de l’oferta en les estades que inclouen ensenyament d’idiomes (anglès, francès o alemany), que aquest 2012 han augmentat en 2.439 places.
 Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses i monoparentals que obtinguin plaça pels seus fills gaudiran d’una reducció del 10% en el preu. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques de suport a la família i, alhora, intensifiquen encara més l’orientació al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per la Xanascat. L’any passat es van beneficiar de les reduccions a famílies nombroses i monoparentals un total de 2.011 nois i noies, el 22% del total dels participants.
Noves modalitats i nous albergs
Com a gran novetat, el programa introdueix aquest 2012 dues noves disciplines d’estada: cinema i creatives, dirigides a nois i noies de 8 a 16 anys.
A les estades de cinema, que es faran a l’alberg de Planoles (Ripollès) de l’1 al 10 d’agost, els participants aprendran tots els rols d’una producció audiovisual: guió, maquillatge, interpretació, gravació, edició i so. A les colònies creatives, que es faran els mateixos dies a l’alberg de L’Espluga de Francolí, s’hi podrà desenvolupar la sensibilitat artística tot aprenent les tècniques de l’escultura, la pintura, el guix o el collage.
 Pel que fa a les estades de música, que compten amb un total de 27 instruments i 27 estils musicals, s’hi han afegit dos nous estils: música tradicional –a on es podrà escollir entre flabiol, gralla, sac de gemecs i timbal– i banda de música –clarinet, fagot, oboè, saxofon, trombó, trompa, trompeta o tuba–. En ambdós casos, les colònies es dirigeixen a nois i noies d’entre 9 i 17 anys.
“L’estiu és teu!” també incorpora aquest 2012 dues noves instal·lacions: l’alberg Residència Esportiva Àster  (L’Hospitalet de l’Infant), on es faran estades multiesportives (caiac, circuit de cordes, activitats de platja, BTT, ràpel i busseig), i l’alberg Rectoria de la Selva (Navès), on també s’hi faran multiesportives (escalada, ràpel i caiac).