Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Una quinzena d'activitats transversals composen el cicle Mes de març, Mes de les dones a Sant Quirze

El programa es dirigeix a tot tipus de públics i edats


Una quinzena d'activitats transversals composen el cicle Mes de març, Mes de les dones a Sant Quirze

 Un taller d'expressió teatral dóna avui el tret de sortida del programa Mes de Març, Mes de les Dones organitzat de manera transversal per diferents serveis municipals sota la coordinació del Servei d'Igualtat Dona Home de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Fins a una quinzena d'activitats conformen aquesta proposta que té com a objectiu posar sobre la taula temes d'interès a l'entorn del gènere.
Actes 8 de març
El segon acte del programa tindrà lloc el dia 8 de març, data en que es commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora. La jornada començarà amb una lectura del manifest del 8 de març a les 12 hores a la plaça de la Vila i continuarà amb un col·loqui debat sobre sexe i gènere adreçat al jovent local i organitzat per l'Espai Canya Jove.
A dos quarts de vuit del vespre, el Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones acollirà una lectura de poemes de poetesses a càrrec de les entitats Dones per Sant Quirze, Grup Cultural de la Dona Caterina Albert i el Racó de la Dona.
A continuació es farà el lliurament dels certificats del curs d'internet i xarxes socials adreçat a dones que es va desenvolupar durant els mesos de desembre de 2011 i gener de 2012.
Cinema i Festival de les Dones
Divendres 9 de març l'activitat es desplaçarà al CC Torre Julià de les Fonts on a partir de les 21 hores es celebrarà el Sopar de Dones de les Fonts. Per inscriure-s'hi cal trucar al 677560127. La mítica pel·lícula Thelma i Louise serà motiu d'un cinemafórum adreçat al jovent a l'Espai Canya Jove també divendres 9 de març a partir de les 18 hores.
A partir de les 18 hores de dissabte 10 de març, el Casal d'Avis serà l'escenari on hi haurà diferents actuacions musicals pe rcommemorar el dia de les Dones.
Sortida al teatre
L'obra de teatre Delicades, de T de Teatre, és l'escollida enguany per fer la sortida per veure alguna novetat de la cartellera teatral. Les inscripcions es poden fer fins al 2 de març a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament. El preu de la sortida és de 23€ i inclou l'entrada i l'autocar fins al Poliorama des de dos punts de sortida: les Fonts i Sant Quirze. La sortida al teatre tindrà lloc dijous 22 de març.
La salut de les dones
Un tema important al que també es dedica aquest programa del Mes de les Dones és la salut i, més concretament, a com aprimar-se guanyant salut. Aquesta xerrada, que tindrà lloc el dia 23 al CC Can Feliu, està organitzada pel grup cultural de la Dona Caterina Albert i anirà a càrrec de la nutricionista Anna Gispert.
Màgia
Sota el nom Las niñas del mago s'amaguen la Carme i la Bego, dues germanes que formen l'únic duet de magues de Catalunya que el proper 23 de març, a les 22 hores i dirigint-se principalment al públic juvenil presentaran un espectacle de petit format a la Sala Nova de la Patronal, d'entrada lliure i gratuïta.
Premi Dona de Sant Quirze
Un dels actes institucionals més importants d'aquest programa és el lliurament del premi Dona de Sant Quirze, adreçat a una dona resident o que hagi desenvolupat en el poble, activitats que impulsin el paper de la dona en qualsevol àmbit social, cultural, polític, laboral, educatiu, esportiu, d’investigació o que hagi contribuït en la defensa de la igualtat entre gèneres, i que sigui susceptible d’un reconeixement públic. Les candidatures per s'han de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana fins al 8 de març. Podeu consultar les bases en el següent enllaç: Bases premi Dona de Sant Quirze.
El Servei de Joventut completarà el programa amb un taller de disseny de complements a càrrec de Marta Busqueta el dia 29 de març
Exposicions
Paralel·lament, el Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones acollirà l'exposició Dones Sindicalistes, que es podrà visitar fins al 29 de març i la Biblioteca Municipal, l'exposició bibliogràfica Dones cèlebres: personatges feminins d'ahir i d'avui, que es pot veure fins al 9 de març.
Podeu consultar el programa detallat en el següent document: Programa mes de les Dones