Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Una xerrada commemora el 2n aniversari de la Consulta per la Independència a Sant Quirze

L'acte va estar organitzat per Sant Quirze per la Inpendència i el grup local de l'Assemblea Nacional Catalana


Una xerrada commemora el 2n aniversari de la Consulta per la Independència a Sant Quirze

 Un nombrós públic va assistir dimecres 29 de febrer a l'acte per commemorar el segon aniversari de la Consulta per la Independència en el qual van intervenir Carme Forcadell i Àngels Folch del Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana, Jaume Terribas, economista membre de l'IEC, i Salvador Cardús, professor de la UAB.

Durant l’acte Carme Forcadell va donar detalls de l’Assemblea Nacional Catalana que, després d’un llarg procés, es constituirà formalment el pròxim dia 10 de març a Barcelona. Va remarcar que “necessitem un únic projecte per fer-nos forts davant dels atacs que el govern espanyol ens anirà preparant quan vegin en perill la seva unitat”.
En la seva intervenció, Jaume Terribas va dir que “cal convèncer el poble català que hem d’anar en la mateixa direcció. No perdre el temps en batalles petites. Cal anar cap a la creació de l’estat propi”.
Per la seva banda, Salvador Cardús va destacar que “la dificultat més gran no són els tancs sinó aconseguir que els catalans guanyin la mentalitat d’emancipar-nos”. També va voler subratllar que “aconseguir la independència és l’objectiu més ambiciós, més important i més difícil que pot plantejar-se qualsevol país”.
L’acte va estar organitzat per Sant Quirze per la Independència, el grup local de l’Assemblea Nacional Catalana que, des de la seva constitució l’estiu passat, ha anat convertint-se en el pal de paller dels que volen que Catalunya pugui disposar d’un estat propi. La grip ha impedit finalment a Joan Blanch ser present a l’acte tal com s’havia anunciat.
Durant l’acte va arribar una notícia que va ser molt celebrada pels i les assistents. El ple de l’Ajuntament de Sant Quirze va aprovar per majoria absoluta, amb 13 vots a favor de CiU, Junts per Sant Quirze i ICV, 2 abstencions del PSC i només els 2 vots contraris del PP, la seva adhesió a Municipis per la Independència.
Aquesta moció havia estat presentada per Sant Quirze per la Independència i se l’han fet seva els grups polítics que hi van votar a favor. Municipis per la Independència va constituir-se a Vic el passat 14 de desembre i ja compta amb més de 200 municipis adherits, 15 consells comarcals i la Diputació de Lleida.
El novembre passat el ple de Sant Quirze ja va aprovar donar suport a la creació d’aquesta associació d’ens locals però ara ha fet un pas més i s’hi ha adherit.