Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicació

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès participa en unes jornades organitzades pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya

Sant Quirze Televisió i la Targeta VIPSQV esdevenen els punts novedosos de la ponència


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès participa en unes jornades organitzades pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya

 La comunicació municipal a Sant Quirze del Vallès ha estat una de les referències a les jornades organitzades ahir pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya a Esade Creapolis, a Sant Cugat del Vallès. Amb el nom “Eines i solucions per als serveis de comunicació de proximitat” l’Ajuntament de Sant Quirze va tenir l’ocasió d’explicar quina ha estat l’evolució dels mitjans de comunicació municipals a Sant Quirze, adaptant-se a les noves tecnologies i evolucionant en paral•lel a les necessitats i el perfil de la ciutadania. 

En aquest sentit, els assistents van poder conèixer Sant Quirze Televisió i la seva aplicació a mòbil, el que permet accedir a la informació local de manera ràpida i eficaç. Una aposta que va trobar els seus orígens en diverses evolucions, com ara la del butlletí municipal Informem i el web municipal www.santquirzevalles.cat , així com la creació de xarxes socials i newsletters genèrics o d’informació específica com ara ocupació, economia o educació. D’altra banda, un dels punts forts de la ponència de Sant Quirze va ser l’explicació de la targeta VIPSQV, un element novedós i innovador que esdevé plataforma per a facilitar la connexió wifi al municipi, rebre bonificacions a la deixalleria, comptar amb un correu electrònic ciutadà o aconseguir alguns abonaments en activitats municipals. L’Ajuntament va insistir en la importància de gestionar tots aquests àmbits de la comunicació local des d’un punt de vista integrador, amb professionals multidisciplinaris i dins de les limitacions econòmiques que actualment marquen els pressupostos municipals.
Més d’un centenar de persones van assistir a la jornada que, alhora, va analitzar el futur dels mitjans de proximitat, explicant com els grups de comunicació local s’han d’adaptar al nou escenari marcat per la irrupció de les xarxes socials i la situació de la Televisió Digital Terrestre.
El secretari de Comunicació del govern, Josep Martí, va cloure la sessió, instant les administracions de proximitat a fer viable l’obligació de facilitar la comunicació plural i de qualitat a la ciutadania, tot i el context econòmic.