Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès utilitza compost de la Planta de Can Barba pels horts escolars

Aquesta acció complementa el servei de distribució de compost de la deixalleria municipal adreçat a la ciutadania


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès utilitza compost de la Planta de Can Barba pels horts escolars

 El compost provinent del tractament de la matèria orgànica de la Planta de Biometanització de Can Barba serà utilitzat per l’Ajuntament de Sant Quirze per millorar la terra de diferents horts escolars. El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha subministrat a l’Ajuntament de Sant Quirze cinc saques de compost, que contenen aproximadament 3 tones d’aquest material. 

El compost és un adob de gran interès per l’agricultura, i pel que fa al ciutadà pot també oferir un servei en jardins, plantes i horts particulars. Conté macronutrients i micronutrients en forma de complexos químics que faciliten que siguin assimilats per les plantes. A més, augmenta la capacitat de retenció hídrica, de manera que cal regar amb menys freqüència i alhora facilita el drenatge, aconseguint sòls menys entollats. Afavoreix la germinació de les llavors i millora la nutrició mineral i proporciona substàncies amb propietats fisiològiques per les plantes.
Distribució de compost a les deixalleries 
Aquesta acció complementa el servei de distribució de compost a les deixalleries que ja es porta a terme des del Consorci i que permet que la ciutadania pugui recollir compost de forma gratuïta per adobar la terra del jardí o de l’hortet. Actualment el compost es pot trobar a les deixalleries de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Rellinars, Rubí, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat i Terrassa. Per la seva banda, Sabadell ja disposa d’un servei semblant a les deixalleries i escoles. 
La major part de la fracció orgànica dels residus municipals de la comarca es tracta a la Planta de Biometanització de Can Barba. A través d’una digestió anaeròbia es genera biogàs a partir dels residus. Amb aquest gas combustible es produeix energia elèctrica per abastir més de 1.300 llars de la comarca. A més del biogàs, la planta produeix 3.000 tones de compost cada any apte per agricultura i ús domèstic.