Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Tot a punt per la Passada de Sant Antoni Abat de Sant Quirze del Vallès

La tradicional festa tindrà lloc aquest diumenge 25 de març


Tot a punt per la Passada de Sant Antoni Abat de Sant Quirze del Vallès

 Aquest proper diumenge 25 de març Sant Quirze acollirà la Passada de Sant Antoni Abat, una festa històrica els protagonistes de la qual són els animals domèstics i, de manera especial, els cavalls i els carruatges. Aquesta edició comptarà amb participants de tot Catalunya. Pels carrers de Sant Quirze circularan carros de Cabrera de Mar, Cerdanyola, Lliçà de Vall, Martorell, Banyeres del Penedès, Calafell, a banda d'una bona representació local de Sant Quirze. La Germandat Sant Antoni Abat de Sant Quirze del Vallès celebra enguany el seu 24è aniversari, tot i que ja fa 26 anys que la passada omple any rera any els carrers de Sant Quirze, fent-ho els primers dos anys com a celebració espontània.
Esmorzar de pagès
A partir de les 8 del matí el recinte firal serà el centre neuràlgic de l'inici de la festa amb un esmorzar de pagès a base de botifarra, cansalada, vi i mistela. El preu és de 3 euros. A les 10.30 hores es procedirà a la benedicció dels animals.
Recorregut
Els carruatges sortiran del recinte firal a les 11.30 i seguiran un recorregut pels carrers Llaurador, Gaudí, Pi i Margall, Pau Casals, Mossèn Francesc Rosales, plaça de la Vila, Pintor Vila-Puig, Arraona, Dr. Fleming, Pompeu Fabra, Montserrat, Moreneta, Vallcorba i finalment acabaràn a la rambla de Lluís Companys.
Afectacions a la mobilitat
Al llarg del recorregut, que començarà a dos quarts d'onze, no es podran deixar cotxes aparcats en els carrers afectats a partir de les 7 del matí de diumenge. També, és possible que hi hagi talls de carrer durant el pas dels carruatges per alguns dels carrers principals, com són l'avinguda Pau Casals o la ronda d' Arraona.
Els autobusos es veuran també afectats entre les 13 i 14 hores. Concretament les parades de la línia B8 del carrer Vallcorba amb Sabadell, Vallcorba amb Sant Jaume i Vallcorba amb Alfons XIII es traslladaran respectivament a l’avinguda del Camí del Mas amb Sabadell, Camí del Mas amb plaça Sant Jaume i carmí del Mas amb Alfons XIII.