Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El santquirzenc Kevin Morales, guardonat amb la beca-salari Ítaca-Santander 2012

Aquesta beca s'atorga només a una vintena de joves talents de tot Catalunya


El santquirzenc Kevin Morales, guardonat amb la beca-salari Ítaca-Santander 2012

 El santquirzenc Kevin Morales és un dels 20 joves talents catalans destacat amb la beca-salari Ítaca, un guardó adreçat a estudiants de batxillerat amb un alt rendiment acadèmic. L'ajut té com a principal objectiu que aquest alumnat amb alta capacitat pugui iniciar i continuar els seus estudis universitaris. En el cas del Kevin Morales, un expedient brillant i una nota de la selectivitat destacada li han servit per aconseguir aquesta beca que li comportarà la matrícula gratuïta a tot el grau de Química que cursa actualment, més 10 mensualitats de 500 euros anuals per fer front a les despeses dels estudis. 

L'acte de lliurament d'aquestes beques va tenir lloc dimarts 26 de març a la Casa de la Convalescència de Barcelona i va estar presidit per la rectora de la UAB, Ana Ripoll, i el director territorial de Catalunya de Banco Santander, Pablo Gigüela.
Els vint alumnes seleccionats, 10 noies i 10 nois, han escollit estudis de diversos àmbits: ciències, biociències, medicina, ciències de l'educació, dret, traducció i interpretació, sociologia, enginyeria i ciències de la comunicació. En el cas del Kevin Morales, actualment està cursant el grau de química.
Aquesta és la tercera edició de les beques salari Santander-Ítaca, una iniciativa relacionada amb el Campus Ítaca, un programa gestionat per l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB que consisteix en una estada de dues setmanes de duració al campus universitari. Tutelats per docents de la UAB, joves estudiants de tercer de Secundària treballen en la resolució de problemes amb l'objectiu de mostrar que l'esforç intel·lectual i la superació poden ser font de satisfacció.
El projecte Campus Ítaca compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès des de fa nou anys.