Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

Les mones de Pàsqua tornen a omplir els aparadors de les pastisseries locals

Personatges de dibuixos animats, equips de futbol i els tradicionals ous tornen a ser el principals elements inspiradors d'aquestes creacions de xocolata


Les mones de Pàsqua tornen a omplir els aparadors de les pastisseries locals

 Les pastisseries de Sant Quirze viuen aquests dies un dels moments de màxima activitat de tot l'any amb l'arribada del Diumenge de Pàsqua, una data destacada en el calendari de tradicions catalanes en la qual el padrí regala la mona al seu fillol o fillola. La mona presenta diverses varietats en diferents indrets de la geografia, tot i que la més coneguda és el pastís esponjós coronat per tants ous de xocolata com corresponen a l'edat de l'obsequiat.

La tradicional mona amb l'ou de Pàsqua s'ha seguit mantenint, però des de fa anys la creativitat i l'originalitat dels autors pastissers han arribat a convertir els adorns de xocolata en veritables obres d'art. Així, les pastisseries ofereixen tota mena de construccions i creacions inspirades en motius infantils, contes clàssics de tota la vida, equips de futbol o persotatges de dibuixos animats de moda. Aquesta tradició continua viva a Catalunya després de molts anys, ja que es tenen referències de l'existència de la mona des del segle XV, on va aparèixer al Costumari Català de Joan Amades.