Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Cubigel reprendrà la producció gràcies a un crèdit de la Direcció General d’Indústria

Cubigel calcula que podrà produir entre 50.000 i 60.000 compressors gràcies al crèdit


Cubigel reprendrà la producció gràcies a un crèdit de la Direcció General d’Indústria

La planta de Cubigel de Sant Quirze del Vallès, dedicada a la fabricació de compressors per a neveres, calcula que podrà produir entre 50.000 i 60.000 compressors gràcies a un crèdit de dos milions d’euros que aprovarà la Direcció General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya. Aquesta quantitat es farà efectiva en quatre parts. La primera es farà efectiva en aquests propers dies. La resta del crèdit està supeditat a la demanda i l’evolució de la pròpia empresa i, sobretot, a trobar un inversor. Amb aquest crèdit es preveu poder donar feina a la meitat de la plantilla, uns 300 dels 638 treballadors que té l’empresa.

Cubigel, que actualment està en concurs de creditors,  haurà de realitzar un informe per a la Generalitat detallant en què es destinaran els dos milions d’euros del crèdit i encarregar la matèria prima, fet que permetrà començar a produir una sèrie de comandes cap a finals d’abril i principis del mes de maig. Aquests compressors es destinaran a diversos clients, principalment d’Europa i alguns dels Estats Units, els quals pagaran al comptat, fet que permetrà comprar la matèria prima per a noves comandes i aguantar la fàbrica a l’espera que un possible comprador se la quedi i aporti liquiditat.

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès segueix atentament la situació de l’empresa i desitja que la producció de la fàbrica i els llocs de treball tinguin continuïtat.