Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Tot a punt per celebrar la XXena edició de l'Aplec del Mussol

Aquesta tradicional festa es durà a terme els dies 20 i 22 d’abril


Tot a punt per celebrar la XXena edició de l'Aplec del Mussol

La propera setmana, Sant Quirze del Vallès celebrarà la XXena edició de l’Aplec del Mussol. Aquesta tradicional festa es durà a terme, concretament, els dies 20 i 22 d’abril. Enguany, com a novetat, l’acte de lliurament dels premis “Mussol de l’Any” i “Mussol de Sant Quirze” es farà el divendres 20 d’abril, a les 20:00 hores, a la sala històrica de la Patronal. L’Aplec del Mussol és una festa que se celebra el segon cap de setmana després de Setmana Santa i el lliurament de premis s’hauria d’haver programat per al dissabte 21 d’abril. L’organització va considerar avançar l’acte a divendres per no coincidir amb l’horari del partit de lliga que enfrontarà el F.C. Barcelona amb el Reial Madrid i així comptar amb una major presència ciutadana.

L’entitat Ateneu de Sant Quirze farà públic els nom dels guanyadors dels premis “Mussol de l’Any” el proper dimecres 18 d’abril a les 13:00 hores en el marc d’una roda de premsa. Recordem que el premi “Mussol de Sant Quirze”, que lliuras l’Ajuntament, recau enguany en el modelista naval Joan Prim.

Diumenge, dia 22 d’abril, la rambla de Lluís Companys acollirà la tradicional fira d’artesans, els quals exposaran les seves obres centrades en la figura del mussol. Paral·lelament, es durà a terme un concurs de dibuix infantil en què els nens i lesnes hauran de dibuixar un mussol o alguna cosa relacionada amb l’Aplec. Entre altres premis, se sortejaran entrades per l’espectacle “Un món (i un munt!) de dracs”, que es representarà el mateix diumenge a la tarda a la Patronal gentilesa de l’Agrupació Rialles de Sant Quirze. En el marc d’aquesta festa, les pastisseries del municipi també elaboraran dolços típics relacionats amb els mussols com “els mussolets”.

Com és habitual des de fa algunes edicions, a l’Aplec hi haurà un municipi convidat. En aquest cas serà Palma d’Ebre, la revista municipal del qual s’anomena “Lo Mussol”, i tindrà una parada a la fira d’artesans. A més a més, durant la propera setmana, els aparadors dels comerços i botigues del poble estaran decorats amb figures de mussols per tal de guarnir els carrers amb l’animal més popular del poble.
L’Aplec del Mussol està organitzat per l’Ateneu de Sant Quirze i l’Ajuntament.