Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’Ajuntament atorgarà el Premi Mussol de Sant Quirze al modelista naval Joan Prim

L’Ateneu guardonarà amb els Premis Mussol el Banc dels Aliments, l’escriptor Màrius Serra i el programa “Què, qui, com”


L’Ajuntament atorgarà el Premi Mussol de Sant Quirze al modelista  naval Joan Prim

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès reconeixerà amb el Premi Mussol de Sant Quirze 2012 el modelista naval Joan Prim. Així ho ha manifestat avui l’alcaldessa, Montserrat Mundi, en el marc de la roda de premsa de presentació del XXè Aplec del Mussol, que ha comptat amb la presència del president de l’Ateneu, Manel Sabés, la regidora de Cultura, Mercè Vallès i els regidors Sílvia Peralta i Jaume Cols.  

El modelista naval santquirzenc Joan Prim ha dedicat bona part de la seva vida a reconstruir a petita escala vaixells de tot tipus que naveguen entre la història de Catalunya. Prim va treballar al Museu Marítim de Barcelona durant 27 anys, és president del Club Modelistes Navals del Vallès. Ha estat pioner en el reconeixement del seu ofici a l’estat espanyol i va fundar el primer club de modelisme naval d’Espanya. És també membre del Cercle 3/29 Català d’Història. Té maquetes pròpies o restaurades al Museu Marítim de Barcelona, al Museu d’Història de Catalunya i als museus de la Pesca de Palamós, Santander, Corunya i Luanco, entre d’altres. Prim també ha destacat per la seva activitat al poble com a regidor entre el 1983 i el 1987, i també ha estat pioner en el reconeixement del seu ofici a l’estat espanyol.

Segons que ha manifestat Mundi “a més de la seva gran trajectòria professional Prim és una persona molt propera que ha portat el nom del municipi arreu. Estem molt orgullosos de comptar amb ciutadans com ell. De la mateixa manera, també agraeixo molt la tasca desenvolupada per l’Ateneu i el bon enteniment que tenim amb aquesta entitat per, any rere any, fer possible aquesta festa”. 

D’altra banda, l’entitat l’Ateneu lliurarà, com ja és tradicional, els Premis Mussol 2012 que enguany recauran en l’escriptor Màrius Serra, el Banc dels Aliments i el programa “Què, qui, com”. També hi haurà una mussolada, enguany per al grafista Picanyol, autor de la imatge de l’aplec d’aquesta edició. El seu president, Manel Sabés ha insistit en la importància de “mantenir la tradició durant vint anys i la llibertat i la confiança amb què treballem amb l’Ajuntament. Ens resulta fácil i entranyable dedicar el nostre temps per crear aquesta iniciativa que ja ha esdevingut un referent al poble”.

El lliurament dels premis tindrà lloc divendres a les 20h a la Patronal. L’escriptora Empar Moliner oferirà una xerrada durant l’acte. 

Diumenge l’activitat continuarà amb la celebració de l’Aplec del Mussol, que enguany compta amb un municipi convidat: Palma d’Ebre. L’alcalde de Palma d’Ebre visitarà el municipi durant el cap de setmana, i el poble participarà amb una paradeta diumenge dels seus productes artesans que any rera any exposen a la seva tradicional fira. 

Tal i com ha manifestat la regidora de Cultura, Mercè Vallès “hem centrat les activitats a la rambla de Lluís Companys, de manera que coincideixin també amb les desenvolupades al Parc de les Morisques, i esdevinguin així un pol important d’atracció. Parlem també diumenge de la celebració del Dia de la Dansa i de Sant Jordi, que enguany s’allargarà dos dies, donat que dilluns és laborable. També vull aprofitar per agrair als comerciants el seu suport, així com a l’entitat Rialles, que ha col·laborat activament en la iniciativa”. De fet, Rialles regala entrades per als guanyadors del concurs de dibuix i en sorteja deu per als participants.

El restaurant Lòssum oferirà un menú especial d’Aplec del Mussol durant la jornada de diumenge, centrat en aquesta figura i amb un toc molt especial.