Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze del Vallès celebra la vintena edició de l'Aplec del Mussol

Aquesta tradicional festa es durà a terme aquest cap de setmana, concretament, avui divendres, dia 20, i aquest proper diumenge 22 d’abril


Sant Quirze del Vallès celebra la vintena edició de l'Aplec del Mussol

Sant Quirze del Vallès celebra la XXena edició de l’Aplec del Mussol. Aquesta tradicional festa es durà a terme aquest cap de setmana, concretament, avui divendres, dia 20, i el proper diumenge 22 d’abril. Enguany, com a novetat, l’acte de lliurament dels premis “Mussol de l’Any” i “Mussol de Sant Quirze” es farà avui divendres 20 d’abril, a les 20:00 hores, a la sala històrica de la Patronal. L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès reconeixerà amb el Premi Mussol de Sant Quirze 2012 el modelista naval Joan Prim. D’altra banda, l’Ateneu de Sant Quirze lliurarà els Premis Mussol de l’Any 2012, que enguany recauran en l’escriptor Màrius Serra, el Banc dels Aliments i el programa “Què, qui, com”. També hi haurà una mussolada, enguany per al grafista Picanyol, autor de la imatge de l’aplec d’aquesta edició.
 
Diumenge, dia 22 d’abril, la rambla de Lluís Companys acollirà la tradicional fira d’artesans, els quals exposaran les seves obres centrades en la figura del mussol. Paral·lelament, es durà a terme un concurs de dibuix infantil en què els nens i les nenes hauran de dibuixar un mussol o alguna cosa relacionada amb l’Aplec. Entre altres premis, se sortejaran entrades per l’espectacle “Un món (i un munt!) de dracs”, que es representarà el mateix diumenge a la tarda a la Patronal gentilesa de l’Agrupació Rialles de Sant Quirze. En el marc d’aquesta festa, les pastisseries del municipi també elaboraran dolços típics relacionats amb els mussols com “els mussolets”.
 
Com és habitual des de fa algunes edicions, a l’Aplec hi haurà un municipi convidat. En aquest cas serà Palma d’Ebre, la revista municipal del qual s’anomena “Lo Mussol”, i tindrà una parada a la fira d’artesans. A més a més, durant aquesta setmana, els aparadors dels comerços i botigues del poble estan decorats amb figures de mussols per tal de guarnir els carrers amb l’animal més popular del poble.
L’Aplec del Mussol està organitzat per l’Ateneu de Sant Quirze i l’Ajuntament.