Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Escola de Pares organitza la conferència “El paper de l’escola en un món connectat”

Aquesta xerrada, que es va dur a terme a l'escola Taula Rodona, va anar a càrrec de Xavier Kirchner, educador, responsable del projecte EduCAT 1x1


L’Escola de Pares organitza la conferència “El paper de l’escola en un món connectat”

L’Escola de Pares de les AMPA de Sant Quirze va organitzar la conferència “El paper de l’escola en un món connectat”. Aquesta xerrada, que es va dur a terme a l'escola Taula Rodona, va anar a càrrec de Xavier Kirchner, educador, responsable del projecte EduCAT 1x1, a través del qual més d’un 60% dels centres de secundària de Catalunya es van adherir a aquest projecte d’immersió digital de l’alumnat del primer cicle d’ESO, els quals treballen amb un ordinador per a cada alumne.

La reflexió de Kirchner va començar reformulant el plantejament de “cap a on va l’educació” per un “cap a on hauria d’anar l’educació”, donant una visió realista d’un món en el qual la tecnologia és una eina per a treballar amb l’actiu més preciat de la societat: els nostres joves. Conduïts de la seva mà, els i les assistents (mares, pares i professorat) van reflexionar de forma conjunta sobre els rols de l’escola i sobre quin és el món per al que preparem els nostres joves, “un món en canvi que ni tan sols ens atrevim a somiar”. Va destacar la importància d’articular en els joves uns valors (empatia, iniciativa, actituds i  competències..)   i unes eines que els permetin decidir i prendre’s la vida amb passió i entusiasme pel que facin.

Aquestes reflexions van quedar obertes per continuar a la darrera de les xerrades del cicle que tindrà lloc el proper dijous 17 de maig, en què es parlarà del “paper de la família en una societat connectada”, que conduirà Begonya Folch.