Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’Ajuntament atorga el Premi Mussol de Sant Quirze al modelista naval Joan Prim

L’Ateneu guardona amb els Premis Mussol el Banc dels Aliments, l’escriptor Màrius Serra i el programa “Què, qui, com”


L’Ajuntament atorga el Premi Mussol de Sant Quirze al modelista naval Joan Prim

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va reconèixer amb el Premi Mussol de Sant Quirze 2012 el modelista naval Joan Prim, en el marc dels actes del XX Aplec del Mussol celebrats aquest cap de setmana. Divendres la Patronal va acollir l’acte de lliurament, on l’Ateneu també va guardonar amb els Premis Mussol el Banc dels Aliments, l’escriptor Màrius Serra i el programa “Què, qui, com”, a més de la tradicional mussolada, enguany per al dibuixant Picañol. 

El modelista naval santquirzenc Joan Prim va recollir el guardó, precedit per unes paraules del President de la Generalitat, Artur Mas, mitjançant un vídeo de salutació, a més d’un reportatge sobre la seva trajectòria. L’alcaldessa, Montserrat Mundi, també li va dedicar unes emotives paraules, repassant la llarga experiència de Prim i valorant “el fet que a més d’aquest important currículum és una persona molt propera, senzilla i que, per sobre de tot, estima el seu país i el seu poble, Sant Quirze del Vallès”.

Prim ha dedicat bona part de la seva vida a reconstruir a petita escala vaixells de tot tipus que naveguen entre la història de Catalunya. Prim va treballar al Museu Marítim de Barcelona durant 27 anys, és president del Club Modelistes Navals del Vallès. Ha estat pioner en el reconeixement del seu ofici a l’estat espanyol i va fundar el primer club de modelisme naval d’Espanya. És també membre del Cercle 3/29 Català d’Història. Té maquetes pròpies o restaurades al Museu Marítim de Barcelona, al Museu d’Història de Catalunya i als museus de la Pesca de Palamós, Santander, Corunya i Luanco, entre d’altres. Prim també ha destacat per la seva activitat al poble com a regidor entre el 1983 i el 1987, i també ha estat pioner en el reconeixement del seu ofici a l’estat espanyol.

D’altra banda, l’entitat l’Ateneu va lliurar, com ja és tradicional, els Premis Mussol 2012 que enguany han recaigut en l’escriptor Màrius Serra, el Banc dels Aliments i el programa “Què, qui, com”. Els guardonats van recollir personalment els premis, excepte la mussolada, enguany lliurada a Picanyol, qui va enviar un vídeo de salutació.

El president de l’Ateneu, juntament amb l’alcaldessa, van lliurar els guardons. Sabés va mostrar-se molt satisfet d’arribar al vintè aniversari de l’Aplec i va agrair la participació i bon funcionament d’aquest acte ja consolidat.

Diumenge l’activitat va continuar amb la celebració de l’Aplec del Mussol, que enguany compta amb un municipi convidat: Palma d’Ebre. L’alcalde de Palma d’Ebre va visitar el municipi durant el cap de setmana, participant tant en l’acte de lliurament dels guardons com en el tradicional passeig amb els regidors i regidores de l’Ajuntament per les paradetes de l’Aplec.