Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

El SQ VIU l'Empresa analitza les mesures urgents, impulsades pel govern central, per a la reforma del mercat laboral

Dins el programa SQ Viu l'Empresa, el Centre de Desenvolupament Econòmic masia Can Barra, conjuntament amb Pimec, va oferir un anàlisi del Reial Decret LLei 3/2012 de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, donant a conèixer a empreses i persones emprenedores els canvis que per ells comporta l'immediata aplicació


El SQ VIU l'Empresa analitza les mesures urgents, impulsades pel govern central,  per a la reforma del mercat laboral

El director del departament jurídic de Pimec, Vicenç González va fer una presentació de les novetats que comporta per a les empreses i persones emprenedores la nova reforma laboral. A l'acte que, s'emmarcava dins el programa SQ Viu l'Empresa,  van assistir una vintena de persones. L'Ajuntament de Sant Quirze compte amb la col.laboració de PIMEC per organitzar actes formatius de suport al teixit productiu, com en aquesta ocasió.

González va desgranar les novetats relatives a l'inici d'una relació laboral, com és el cas del contracte de treball indefinit de suport als emprenedors o la reinstauració de la prohibició de concatenar contractes temporals durant més de 24 mesos. D'altra banda, també va exposar les novetats relatives al desenvolupament d'una relació laboral fent esmet a la nova regulació de la mobilitat funcional, la possibilitat de reducció de salaris, el despenjament del conveni col.lectiu o la prioritat aplicativa, en tot cas, dels convenis d'empresa respecte dels convenis sectorials. També van ésser motiu d'exposició les novetats que fan referència a la finalització d'una relació laboral, les quals es concentren en la reducció de la indemnització per acomiadament improcedent a 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats, la redifinició legal de les causes de l'acomiadament objectiu, la supressió de la necessitat d'autorització administrativa per als acomiadaments col.lectius i la modidicació dels requisits de l'extenció del contracte per absentisme, així com la supressió dels salaris de tramitació fins a la sentència en cas d'acomiadament improcedent.