Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

El Mercat Ecològic del Vallès celebra el seu primer any amb èxit de públic

Dissabte al matí els visitants podran gaudir d'un ecopastís i un sorteig de productes ecològics per celebrar l'aniversari


El Mercat Ecològic del Vallès celebra el seu primer any amb èxit de públic

Aquest cap de setmana ja farà un any que diferents parades de productes ecològics i artesans arriben a Sant Quirze de manera mensual a través del Mercat Ecològic del Vallès. La rambla de Lluís Companys és el centre neuràlgic on cada primer dissabte de mes, els santquirzencs i santquirzenques poden adquirir tota mena d'aliments respectuosos amb la terra i amb el medi, així com d'altres productes ecològics de consum.
La proposta ha tingut molt bona acollida de públic i també una resposta positiva dels agents del comerç local, que han sabut dinamitzar la iniciativa mitjançant diferents accions i activitats per donar a conèixer aquesta proposta. Entre d'altres i al llarg d'aquests dotze mesos, els visitants del mercat han pogut gaudir de passejades en burricleta, degustacions de diversos productes ecològics i una gran ecomongetada a càrrec del col·lectiu Cuina Vallès al mes de març. Totes elles, activitats relacionades amb donar a conèixer els productes ecològics, el respecte amb l'entorn i el medi així com els productes autòctons i tradicionals. El mercat itinerant ha comptat també en tot moment amb el suport del Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE), organisme competent per acreditar els productes ecològics. La iniciativa ha comptat també la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental. La proposta ha complert amb escreix els objectius marcats com ara promoure l'agricultura i producció ecològica com a model sostenible, fomentar el turisme intermunicipal i promocionar els municipis participants, difondre la importància d'una alimentació de qualitat per millorar la salut, promocionar la cultura culinària i fer que la ciutadania sigui partícip en la conscienciació ambiental.
Celebració de l’aniversari
Amb motiu d'aquest primer aniversari, els assistents podran gaudir d'un ecopastís per celebrar-ho, bufar una ecoespelma i també participar en el sorteig d'un lot de productes dels que distribueix aquest mercat. El sorteig es farà al voltant de les 13.30 hores en el mateix recinte.