Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze esdevé escenari comarcal per a la preparació del primer simulacre del Pla Inuncat

L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, ha presidit avui una reunió de treball amb representants dels ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat, i la Direcció General de Protecció Civil


Sant Quirze esdevé escenari comarcal per a la preparació del primer  simulacre del Pla Inuncat

 El centre cívic de Torre Julià de Les Fonts, a Sant Quirze del Vallès,  ha acollit avui la primera sessió de treball per preparar un simulacre del Pla Inuncat. La iniciativa, organitzada per la Direcció General de Protecció Civil i presidida per l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi i Mas, acompanyada pel tinent d’Alcaldia de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Jaume Cols, i per la regidora de Recursos Humans, Sílvia Peralta, ha comptat amb la presència de representants dels ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès, a més del director general de Protecció Civil, Manel Pardo i la subdirectora de programes de Protecció Civil, Núria Gasulla.

L’acte ha servit per començar a coordinar els treballs de preparació del simulacre segons el Pla Inuncat, cinquanta anys després de les riuades que van afectar durament el Vallès. 
Segons que ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi “la col•laboració entre administracions és cabdal. Entre ajuntaments i Generalitat i entre administracions locals. La coordinació davant de l’emergència és clau i en els darrers anys els canals de comunicació i contacte han millorat molt. Però hem de continuar treballant en aquesta línia doncs la nostra obligació com a responsables polítics i tècnics és treballar perquè en cas que situacions així es repeteixin, estiguem preparats per evitar al màxim els seus efectes”.
Durant la sessió, els diferents municipis participants han pogut explicar els seus respectius Plans de Protecció Civil i intercanviar opinions i propostes de sistemes de treball, en coordinació amb Protecció Civil i els tècnics de les diferents administracions, tant els caps de Seguretat Local com tècnics de protecció civil.
El simulacre tindrà lloc aquest 2012,al voltant dels mesos de novembre o desembre, en una data encara per confirmar. Properament s’organitzaran d'altres reunions de treball amb diferents grups d’actuació, com ordre públic, sanitari o logístic. Les diferents àrees de Premsa i Comunicació també treballaran la comunicació conjunta per al simulacre.