Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Èxit de participació a la Festa del Comerç Just

La ciutadania s’apropa als valors de la justícia social i la redistribució de la riquesa amb múltiples activitats organitzades per les oenagés locals


Èxit de participació a la Festa del Comerç Just

 El Parc de les Morisques es va omplir ahir de santquirzencs i santquirzenques disposats a gaudir d’una nova edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, organitzada per la Mesa de Solidaritat i Cooperació, dins del marc del Pla de Sensibilització. 

Des de les 11 del matí els infants van poder acostar-se a la zona de tallers i jocs gegants, activitats relacionades amb els valors del comerç just. Alhora, els adults podien optar per fer taller de Tai-txi, organitzat per l’Ateneu del Món, o conèixer les diferents entitats solidàries, distribuïdes en paradetes al llarg del Parc. També tenien l’opció de comprar productes de comerç just, com ara xocolata, sucre, te, galetes, piruletes o el Cafè Sant Quirze, a més de fer degustacions gratuïtes del Cafè Sant Quirze.
 A migdia, l’espectacle infantil “Karibu!” va transmetre els valors del comerç just, com ara la cooperació, solidaritat, justícia social i interculturalitat. A continuació, es van lliurar els premis del concurs literari de contes solidaris i la regidora de Serveis Interns, Igualtat i Cooperació, Sílvia Peralta va presentar el Pla de sensibilització 2012. De fet, Peralta ha destacat que aquesta festa “representa l’esperit del que signifiquen els valors del comerç just i la veritable solidaritat, ja que ha estat possible gràcies a la tasca desinteresada de les oenegés del poble i d’altres entitats, com l’Associació de Comerciants, i especialment pel compromís i la col•laboració del Casal d’Avis”. De fet, l’Associació de Comerciants va sortejar el lot de productes de comer just, valorat en 200€.
Les activitats van continuar a migdia amb un vermut solidari, preparat per Acció Solidària del Vallès, i un dinar mediterrani, amb la col•laboració del Casal d’Avis. Més de 140 persones van participar en la cita gastronòmica, que va posar el seu punt i final amb un rom cremat per a tothom.
A continuació detallem les onegés participants i col•laboradores:
Participants : Ateneu del Món, Acció Solidària del Vallès, Asociación de Cooperación y Ayuda, Sant Quirze pels Infants, ONG Nuevos Pasos i Fundació Benèfica Quetzal. 
Col•laboradors: Casal d’Avis, Mandukos, Associació de Comerciants, Alternativa3, Associació de veïns del Poble Sec, Cobega, Animàlia, Ràdio Sant Quirze i Diputació de Barcelona.