Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

El Bus Alicia visitarà Sant Quirze aquest dissabte coincidint amb el mercat ecològic

Les persones que s'hi apropin podran gaudir d'una degustació de paella mar i muntanya com a tret de sortida de la mostra gastronòmica 2012


El Bus Alicia visitarà Sant Quirze aquest dissabte coincidint amb el mercat ecològic

 Explicar de manera rigorosa però també lúdica i interactiva la producció, transformació, hàbits de consum i funció nutricional dels aliments és el principal objectiu del bus Alícia, una unitat mòbil amb equipament didàctic dirigit a tots els públics que es podrà visitar aquest dissabte 2 de juny a la rambla de Lluís Companys, coincidint amb el Mercat Ecològic del Vallès. La instal·lació es podrà visitar de 10.30 a 14 i de les 15 a les 19.30 hores, així com les paradetes del mercat ecològic que ampliaran l'horari.
El bus Alícia és un trailer que disposa d'un espai expositiu de 50m2 amb quatre àmbits diferenciats dedicats al producte, l'ingredient, l'aliment i el nutrient, uns elements que el projecte interrelaciona per definir l'acció de cuinar: "Els humans som els únics éssers capaços de fabricar voluntàriament coses bones per menjar. Aconseguim crear-les fent servir uns determinats productes que usem com a ingredients per construir aquells aliments que ens aportaran els nutrients que necessitem per viure i desenvolupar-nos harmònicament." Si voleu conèixer com fer una combinació d'aliments per fer una dieta saludable, amb els nutrients que necessitem, el bus és una bona oportunitat fer-ho.
El Bus Alícia és part d'un projecte de la Fundació Alícia, un referent en l'àmbit de la recerca aplicada a la gastronomia i compta amb un consell assessor presidit pel xef Ferran Adrià i amb l'assessorament del cardiòleg Valentí Fuster.
A partir de les 13 hores la ciutadania podrà gaudir d'una degustació de paella Mar i Muntanya amb productes ecològics a càrrec de Lossum Espai Gastronòmic i la Fundació Alícia amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants de Sant Quirze del Vallès. La racció tindrà un preu de 5 euros que es destinaran a la Marató per la pobresa de TV3.
El Bus Alícia i la degustació de paella formen part del programa de la Mostra Gastronòmica de Sant Quirze del Vallès 2012.  Per veure la programació completa, podeu obrir aquest document: Programa Mostra Gastronòmica 2012