Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

L’empresa municipal d’habitatge COMU adjudica l’obra de Mas Duran III per a la construcció de 43 pisos de lloguer

El govern local lamenta novament les falsedats emeses per Junts per Sant Quirze en relació a la gestió de l’empresa


L’empresa municipal d’habitatge COMU adjudica l’obra de Mas Duran III per a la construcció de 43 pisos de lloguer

 L’empresa municipal d’habitatge COMU ha adjudicat avui l’obra per a la construcció de 43 pisos de lloguer amb els seus respectius aparcaments i trasters. L’obra, que s’iniciarà al mes de juliol es correspon al Mas Duran III, als terrenys compresos entre el carrer de Frederica Montseny i Clementina Arderiu, al costat del Parc de les Morisques i, per tant, en una excel•lent ubicació. L’empresa adjudicatària ha resultat Teyco SL, per un import de 3.456.953,90 €, esdevenint la millor oferta de les 21 empreses que van presentar projecte i, per extensió, van participar en el concurs per a l’adjudicació.

Ara, COMU preveu començar les obres al mes de juliol, amb un termini màxim de finalització de 18 mesos, tal i com establia el plec de condicions. 
Els pisos que es construiran comptaran amb 1, 2 i 3 habitacions amb bany, cuina independent i menjador amb aparcament i traster tot inclòs. Els habitatges oscil•len entre els 45 i els 70 m2. El preu del lloguer se situarà per sota del preu de mercat.
L’adjudicació s’ha materialitzat avui en el marc del Consell d’Administració de COMU. 
L’equip de govern mostra així la seva satisfacció per l’adjudicació i lamenta profundament les falsedats emeses per Junts per Sant Quirze en relació a la gestió de l’empresa municipal. Davant les acusacions de Junts en relació al desvallestament de COMU per part del govern local, aquest afirma categòricament que l’objectiu és fer de l’empresa municipal una eina més útil al servei de la ciutadania dotant-la de més contingut i millor gestió. En aquest sentit, l’equip de govern afirma que, pel que fa a les acusacions de cobrament de llicències d’obra a COMU quan abans es bonificaven –així ho afirma Junts per Sant Quirze- aquest cobrament no té cap repercussió per a l’empresa municipal COMU, atès que aquesta cobra l’import al constructor que és qui paga en darrer terme, també sense repercussió en el preu final dels habitatges.
En la mateixa línia, i pel que fa a les crítiques en relació a la venda de terrenys per part de l’Ajuntament a COMU, el govern local es pronuncia favorablement a aquesta fórmula de gestió, atès que la COMU és una empresa municipal al servei de l’Ajuntament, que és l’únic accionista, i en interès de Sant Quirze. En aquest sentit, i en el cas de la venda dels terrenys del Castellet a la COMU han sorgit els equipaments de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera o el Centre d’Informació i Recursos per a la Dona, o el lloguer de la nau de la brigada. Clars exemples de bona gestió en benefici de la ciutadania i que també es duen a terme a altres ajuntaments des de fa molts anys. 
Finalment, i davant les crítiques de Junts per Sant Quirze afirmant que remetrà tota la documentació a la Sindicatura de Comptes de Catalunya per tal que prengui les mesures oportunes, el govern local vol recordar al grup municipal que l’aprovació de la liquidació pressupostària de l’Ajuntament i els comptes generals es corresponen tant a l’Ajuntament com als seus organismes autònoms i societats municipal, entre els quals es troba COMU. Per tant, l’equip de govern vol recordar a Junts que com a regidors haurien de saber que cada any s’envien els comptes a la Sindicatura i, per tant, que evitin les afirmacions falses i demagògiques.
Tant l’Ajuntament com COMU treballen per al benefici de la ciutadania, en una mateixa direcció i amb l’objectiu de gestionar d’una manera àgil i eficaç dotant Sant Quirze del Vallès de millors equipaments i serveis.