Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L'escola Pilarín Bayés acull una xerrada per fomentar el desenvolupament de la parla dels infants

Escoltar 10 minuts als dia al fills i filles deixant que s'expressin lliurement és un dels recursos recomanats


 L'escola Pilarín Bayés acull una xerrada per fomentar el desenvolupament de la parla dels infants

 L'AMPA de l'escola Pilarín Bayés va organitzar el passat 24 de maig una xerrada per tractar el tema del desenvolupament de la parla dels fills i filles. L'acte va anar a càrrec d'Ana Isabel del Rio, de la Federació d'Associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya.
Durant la sessió es va fer èmfasi en la necessitat d'augmentar la dedicació als infants i d'emprar el poc temps del que disposen les famílies d'avui en dia per dedicar-li temps de qualitat als fills i filles.
Segons la ponent, el llenguatge, el pensament, les emocions i la conducta estan relacionats i va donar alguns recursos per millorar la parla i la relació entre pares i fills. Escoltar un mínim de 10 minuts al dia deixant que els nens s'expressin lliurement, sense correccions ni presses, deixar que expliquin contes inventats, animar-los a que descriguin objectes i incentivar-los a que facin frases completes són algunes de les idees que es van apuntar durant la xerrada.
Per acabar les persones assistents van haver d'imaginar-se que realitzaven un pastís amb els seus fills i filles i en fer-ho, van haver de trobar una sèrie de conseqüències i reaccions que sortirien de fer aquesta activitat familiar. Per exemple emocions com l'alegria, l'autoestima o la curiositat, interaccions socials com ara respectar els torns de paraula o aprendre a pactar. En relació amb el llenguatge, l'experiència pot aportar paraules noves, exclamacions positives, llenguatge no verbal i aptituds com la planificació, és a dir, organitzar la cuina, comprar els ingredients i tenir-ho tot llest pel dia que volem fer-ho. Finalment, aquesta activitat pot aportar valors a l'infant com ara la generositat, el respecte, la responsabilitat o l'esforç.