Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Sant Quirze celebra amb èxit la primera edició de la Nit de l’Empresa

Carinsa, Anortec, PMC Grup i Lletonet han estat les empreses guardonades


 Sant Quirze celebra amb èxit la primera edició de la Nit de l’Empresa

Un centenar de persones van assistir el passat 30 de maig a la primera edició de la Nit de l’Empresa, que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va organitzar al Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra. L’acte va distingir quatre empreses del municipi en diferents categories: Carinsa, premi al millor projecte d’internacionalització; Anortec, premi al millor projecte d’innovació; premi al millor projecte de reponsabilitat social, PMC Grup; i premi al millor projecte d’emprenedoria, El Lletonet Gourmet.

En aquesta I Edició van presentar candidatura 9 empreses amb projectes de gran qualitat. En la categoria de millor projecte d'emprenedoria també van participar AC Reclams dedicada al màrketing promocional especialitzat en productes publicitaris sostenibles amb el medi ambient, i Cavanostrum de venda online de cava català. En la categoria de millor projecte d'internacionalització  van ser-hi presents Symor Linea, SA, de confecció i venda de prendes de vestir per senyora, i Isofix SL, de sistemes tècnics de fixació. Pel que fa a millor projecte d'innovació també va presentar candidatura l'empresa Respirfix SL fabricant i distribuidor del patentat dilatador nasal que porta el nom de l'empresa.

Els guardons, obra de l’escultor Jaume Cases, es van lliurar en el marc d’un acte presidit pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi i el tinent d’Alcaldia de l’àrea de Serveis Econòmics, Jordi Vidal. Durant els parlaments, Jordi Vidal va destacar el paper dels empresaris locals com a agents dinamitzadors i font engrescadora d’inspiració per aquells que volen crear empresa: “La figura de l’empresari, avui, és percebut com un agent fonamental perquè esdevé un important motor de desenvolupament, d’innovació i d’organització productiva. I la creació d’empreses, per tant, suposa un símbol de dinamisme social per la presència de persones emprenedores. En aquest sentit, un territori en el que es crea empresa, serà un espai que també estarà millor preparat i millor dotat per abordar períodes de crisis conjunturals i millor preparat per afrontar els reptes i els canvis.”
En la mateixa línia, l’alcaldessa va destacar la importància del Centre de Desenvolupament Econòmic de Can Barra com a finestreta única per a empreses i emprenedors, un servei que faciliti l’activitat econòmica al municipi. Alhora, Mundi va fer un repàs a les actuacions urbanístiques presents en benefici de l’activitat empresarial i va dirigir-se a les empreses afirmant que “ara, és imprescindible fer coses noves, ara és imprescindible innovar.  I és imprescindible obrir-nos a tots els mercats, alhora que aprofundim en la responsabilitat  social corporativa com a mostra de compromís públic.” Finalment l’alcaldessa va insistir en la identitat del municipi, també definida pel sector empresarial: Com us he dit, SQV és la nostra marca i el nostre objectiu: Sostenibilitat, Qualitat i Vitalitat. I en assolir aquest objectiu vosaltres sou peces clau. Vosaltres sou actors principals. I per això us agraeixo molt l’esforç que hi dediqueu PER Sant Quirze i A Sant Quirze.”
En la mateixa línia, el president de la Diputació, Salvador Esteve va destacar que “iniciatives com la de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès demostren que els ajuntaments no són un obstacle per sortir de la crisi, sinó una eina clau per canalitzar idees, energies i recursos”. Esteve va referir-se també al Centre de Desenvolupament Econòmic, doncs –va afegir- “simbolitza prou bé la convicció i determinació de l’Ajuntament de treballar per l’impuls econòmic i empresarial del municipi”.
Un sopar-còctel als exteriors del celler de Can Barra van posar el punt i final a aquesta primera edició de la Nit de l’Empresa.