Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Un projecte municipal promou la coeducació i la igualtat de gènere als centres educatius de Sant Quirze del Vallès

La iniciativa s'ha dut a terme per un equip multidisciplinar en els diferents centres educatius locals


Un projecte municipal promou la coeducació i la igualtat de gènere als centres educatius de Sant Quirze del Vallès

L'Ajuntament de Sant Quirze ha promogut durant el curs 2009-2010 un projecte amb l'objectiu de promoure la coeducació a tots els centres d'educació primària i secundària del municipi. El treball s'ha realitzat en el marc del Pla Municipal d'Igualtat entre Dones i Homes i ha comptat amb la participació de personal tècnic dels serveis d'Igualtat i Educació de l'Ajuntament de Sant Quirze.
El projecte va començar amb la presentació del projecte als diferents col·lectius implicats, on s'explicava com es podia incorporar la coeducació entre nens i nenes en l'activitat diària de les escoles bressol, centres d'educació infantil i primària, així com en l'educació sedundària.
Tot seguit, s'ha escollit un persona com a referent en coeducació en cadascun dels centres participants, com a responsable d'impulsar i promoure accions que afavoreixin una societat sense subordinacions culturals i socials entre dones i homes.
El projecte ha comptat també amb el suport de la catedràtica en literatura Maria Lluïsa Cunillera, que va donar el passat 26 de maig el tret de sortida de la primera trobada de referents en coeducació. Tant el regidor d'Educació, Antoni Rebolleda, com la regidora d'Igualtat, Lluïsa Cobo, van insistir en la necessitat d'incorporar la perspectiva de gènera a l'educació, donant així més oportunitats als nens i nenes.
Aquest és un projecte d'innovació educativa i compta amb el suport tècnic de les Unitats d'Educació i d'Igualtat i Ciutadania de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.