Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Els artistes dels fogons, protagonistes durant la Mostra Gastronòmica

Una exposició bibliogràfica aplega el bo i millor d'aquesta literatura a la biblioteca municipal


Els artistes dels fogons, protagonistes durant la Mostra Gastronòmica

 Cuinar és un art i aquesta setmana que Sant Quirze celebra la Mostra Gastronòmica els artistes dels fogons són protagonistes d'una exposició bibliogràfica a la biblioteca municipal.

La mostra inclou fins a 23 volums dels personatges, plats i tipus de cuina més representatius a casa nostra. No hi falten referències al mestre Ferran Adrià amb llibre Cuina amb Firma, a Joan Roca i a Karlos Arguiñano o a les incorporacions més joves i recents a la cuina mediàtica com és el cas de l'Isma i les seves receptes. Són també presents en aquesta mostra d'exemplars culinaris personatges i indrets tan significatius per la cuina catalana com el conegut Pinotxo amb el seu conegut esmorzar de forquilla de la Boqueria. Completen aquest cal·lidoscopi culinari títols com La cuina catalana més antiga o La mar de plats, dedicat a la cuina marinera.
Fons especial
A banda d'aquesta exposició puntual, la biblioteca municipal compta amb un fons especial de Cuina i Celler, que es pot consultar virtualment a http:sinera.diba.cat amb exemplars de cuina de tot el món, per ocasions especials, conserves, dolços i fins i tot cuina segons el sistemes de cocció (microones, etc).
Tot aquest material es pot demanar en préstec amb el carnet d'usuari de la biblioteca municipal.